Skip to content

Яхти втора ръка също са добро решение

Когато плавателният съд е в добро състояние и ви върши добра работа не е от значение от коя ръка е. Яхти втора ръка са изгоден вариант за много любители на ветроходството и на почивката сред мрските вълни.

Тези плавателни съдове се предлагат в голямо разнообразие като се спазва едно не писано правило – съд, който е бил във водата вече не е нов. Често брокерите съветват да се купува яхта, която е ползвана 2 – 3 години, зщото е показала своите слаби места. Предложенията на употребявани плавателни съдове позволяват да се закупи търсения вид и вариант на по-ниска цена. Всички предлагани модели са в добро техническо състояние.

Предимство на яхтите втора ръка е цената им. Те могат да се намерят на по-ниски и изгодни цени, което ги прави предпочитани.

Преди да започнете оглед на различните модели плавателни съдове е важно да знаете за какво вие нужен – за състезание, разходки, далечни и продължителни плавания или може би ще го ползвате като втори дом. Това трябва да се уточни, за да решите дали ще се доверите на силата и посоката на вятъра или на сигурния мощен двигател.

Ветроходната яхта е по-икономична, но е зависима от вятъра. Моторната яхта е свободна, мощна, но има значителни разходи за гориво. Това са показатели, с които трябва да се съобразите, защото разходите не се свеждат само до тези за покупката. Разходи са необходими преди всичко за зазимяване, съхраняване, технически прегледи и поддръжка, гориво.

При оглед на яхти втора ръка обърнете внимание на корпус, електроника, навигация. Стоманеният корпус ви гарантира по-ниска цена, но огледа трябва да е много добър, защото често има корозирали части. С голяма якост и малко тегло се характеризира корпусът от алуминий, който е защитен от корозия с обработка със специален оксиден филм.  Най-много се търсят яхтите от фибростъкло, защото лесно се почистват.

За да откриете вашия желан модел от яхти втора ръка е добре да разгледате предложенията на различите яхт клубове. В интернет ще откриете катлози, в които има описание на всеки представител на яхти втора ръка – гледайте и избирайте.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *