Skip to content

Вредни и полезни храни при отслабване

био зеленчуци

Вредни и полезни храни

При хранителен режим, с който иска да се постигне отслабване или да се запази теглото е важно да се знае кои храни е препоръчително да се консумират и кои със сигурност да се избягват. За да отслабнете трябва да се храните по 4-5 пъти дневно, затова режима на хранене трябва да е добре обмислен и да съдържа всички необходими елементи.био зеленчуци

Ще ви напишем накратко кои храни да избягвате и какви са причините за това. Махнете от менюто си консервираните храни. Имаме предвид тези, които са в метални кутии. Избягвайте и замразени, вакумирани, опаковани храни. Причината такива храни да не са полезни е, че те взаимодействат с опаковката си и извличат вредни вещества от нея. От металните кутии, съдържанието вътре се окислява, от пластмасовите опаковки придобива различен, често неприятен вкус. По този начин освен, че внасяте различни боклуци в организма си вие и го тормозите, на което той реагира като натрупва запаси, ако случайно му попадне свястна храна. Ако ще ядете консервирана храна, нека тя да е в буркан.

Ако можете да си го позволите, хранете се предимно с прясна храна. Така има голяма вероятност организмът ви да приема само полезни плодове и зеленчуци, хубаво месо и други продукти с био произход, което със сигурност ще ви помогне да свалите излишните килограми и да не натрупвате нови.

Избягвайте колбасите, в последно време в тях няма нищо полезно, слагат се само отпадъци и никакво месо. По-добре си купете парче месо, знаете какво ядете и можете да си го приготвите по здравословен начин. По същата причина избягвайте каймата и другите местни продукти с неизяснен произход. Купете си месо, смелете го и ето ви наистина качествена кайма.

Избягвайте така наречените здравословни програми, които ви карат да гладувате, за да отслабнете. Както обяснихме гладуването не е решение. Да не говорим за абсурдните диети от рода на ябълки и вода или само сокове. Това само ще ви докара здравословни проблеми, но не и така желаното сваляне на килограмите. Дори да отслабнете, това не е реално и постоянно и после ще ви се върне многократно. Хранете се здравословно и правилно и ще отслабнете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *