Skip to content

ВПС Хостинг – ръководство за начинаещи

Като начало, споделен хостинг е добра идея, подходящ вариант е за повечето хора. Но като започнете да печелите пари с вашия сайт и започнете да правите голям трафик, може би е време да преминет към Virtual Server Virtual (VPS) хостинг. Това е просто по-надежден от споделен хостинг и не струва толкова скъпо.

С VPS, един уеб сървър е разделен от софтуер за виртуализация, за да изглежда като няколко виртуални сървъри. Може би най-общият софтуер за виртуализация, които ще срещнете при VPS е Паралели Virtuozzo.

За разлика от споделения хостинг, всеки виртуален сървър е напълно независим от други. И така, това, което се случва на един виртуален сървър, няма да се отрази върху вашият. Можете също така да си управлявате собствените ресурси като процесор, памет, дисково пространство и трафик. Колко получавате, зависи от типа на плана, която изберете.

Като цяло, това прави VPS хостингът предпочитан спрямо споделеният хостинг. Вече няма да се притеснявате за това, което други клиенти правят на вашия сървър, защото вие сте напълно изолирани от всички останали.

Производителността е и много по-добра, защото имате собствено ресурси. Това следва да доведе до по-бързо време за зареждане на вашия сайт. Обикновено вашия сървър е с гарантиран размер на RAM памет. Въпреки това, на сървъра също има достъп до Burstable RAM. Това е на разположение на сървъра всеки път, когато изпитвате увеличаване на трафика по вашия гарантираните стойности. Това е полезно за работа с неочаквани, но временно пикови моменти.

Вие също така ще се радвате на повече гъвкавост с VPS хостинг. Тъй като това е вашият собствен виртуален сървър, можете да изберете операционната система и софтуер, който искате да управлявате. Ще получите корен достъп до вашия акаунт, който ви позволява да имате пълен контрол върху сървъра. Ако някога имате проблеми с вашия сървър, можете да рестартирате сървъра от контролния панел. Не е необходимо да се свързвате с технически съпорт, за да стори това.

Както виждате, има много предимства да мигрирате към VPS хостинг. VPS хостинг е една чудесна възможност за бързо развиващите се уеб страници.

 

Източник: VPSхостинг.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *