Skip to content

Вили Руминика – прекрасно кътче до Цигов чарк

Новопостроеното еко вилно селище Руминика, е просто очарователно. Намира се на уединено място до с. Дорково, общ. Ракитово, а само на двайсетина минути с кола са нашите вили от Цигов чарк, яз. Батак и спа столицата Велинград.

Руминика разполага с 4 вили, обзаведени в по-старинен битов стил, но с всички необходими уреди, като хладилник, микровълнова, съдомиална и т.н., и всяка удобна за настаняване на до 7 човека. Това позволява да наемането на вила например от две приятелски семейства,приятелски компании, колективи за тимбилдинг. Всички вили са с по две спални, кухня и хол.

В Руминика има и хотелска част, която може да предложи на двойките стая за почивка, както и един апартамент. Цената на нощувка в стая започва от 80лв. В нощувката е включена специална родопска закуска – мекици, баници, мляко, сладко, сирене – всичко е приготвено с екологични продукти, идващи от Родопите.

В Механата като ексклузивни наши клиенти ще можете да направите поръчка на нашия готвач за ястие или специалитет през деня, без значение от коя кухня и дали присъства в менюто, което той да ви приготви за вечеря. Спа центърът и сауната ще ви помогнат да се отпуснете още повече в нашия природен рай.

Вилите са идеални за почивка през всеки сезон – през по-топлите сезони може да се правят излети до близките върхове – Голяма Сюткя и Елин Връх, които имат екопътеки, може да се ловува в баташките дивечовъдни стопанства или да се лови риба в яз. Батак, а през зимата камините ще се грижат за вашия уют, а ски пистата на Цигов чарк – за вашето забавление.

Други забавления, които Руминика може да ви предложи, са офроуд приключения, походи, разходка до средновековната крепост Цепина и пещерата Лепеница, велотуризъм, риболов, конна езда и други.

Освен крепостта Цепина и пещера Лепеница, други забележителности, които можете да разгледате в района са Цигов Чарк и язовира, музеите във Велинград и Батак, пещера Снежанка до гр. Пещера, двата близки родопски върхове, романтичният парк Клептуза във Велинград.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *