Skip to content

Уроците по танци повишават гъвкавостта

Всеки танцува за нещо различно. Някои ходят на танци за да се забавляват и да разпускат, други за да оформят хубава фигура, трети за запълване на свободното време – като цяло всеки си има различни причина поради която танцува. Здравето е една от причините, които много малко хора споменават, а всъщност е толкова важна. Редно е да опиша всички причини, заради които ние бихме избрали да ходим на уроци по танци.

Да започнем с гъвкавостта. Всеки човек може да прави различни упражнения и различни неща с тялото си. Това може и да не ви се струва толкова важно, но ако замислите за всички онези 50 годишни жени, които едва вдигат крака си, за да се качат в автобуса, ще си дадете сметка до какво води обездвижването. Танците изискват гъвкавост на мускулите, за това мога да вви препоръчам да ходите на уроци по танци, всеки урок по танци започва със загрявка. Тренировките по модерен балет, джаз балет, контемпорари и като цяло по съвременни и модерни танци са един добър вид спорт, които повишвава доста гъвкавостта.

Следващата хубава причина е физическата устойчивост (давасила). Танците тренират устойчивостта на мускулите спрямо собственото тегло на един танцьор. Всяка една мускулна група е засегната по време на танц. Резултатът е най-голям по ръцете и краката, особено когато се въртиш на дансинга с партньор. Танцът е преди всичко физическо натоварване, а всяко такова усилие увеличава способността на мускулите да работят по-дългоо, без да се изморите. Редовните тренировки повишават устойчивостта, а сърцето усеща най-голяма полза от това. Не случайно всеки танцьор ходещ редовно на уроци по танци се радва на добра физическа форма.

И не на последно място – самочувствието. Като цяло танцът на обществени места е вид социална активност. Той ви дава шанс на всеки танцьор да се срещна с нови хора и да създадете нови запознанства и приятелства. Всички уроци по танци независимо от стила който танцувате (спортни танци, джаз балет, модерен балет, класически балет, контемпорари, народни танци и т.н.) повишават уменията ви за общуване и увеличават увереността и самооценката ви, както и намаляват стреса и оставят цялостно усещане за доволство.

Всички тези описани причини ги има най- ясно откроени в два от видовете танци. Единият стил е модерен балет, другия джаз балет. Те са полезни за здравето ви, развиват самочувстивето, а освен това и оформяте едно страхотно тяло. Най-добрия избор за вас е това!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *