Skip to content

Торове за зеленчуковата градина

Отгледайте най-добрите зеленчуци с използването на правилните торове. Преди да започна да говоря за торовете, нека първо си изясним някой базисни постановки относно това как се отглеждат най-добрите зеленчуци.

Тези растения се нуждаят от много светлина, вода и храна за да успеят да се развият добре и да завършат своя жизнен цикъл. Растенията взимат хранителните си дажби основно от почвата. Затова почвата трябва да бъде добра за да се развиват. Какво означава добра почва? Има 2 основни неща – добра структура и добри хранителни вещества.

Добра структура на почвата за зеленчуковата градина.

Добрата почва трябва да предоставя физическа подкрепа на растенията, чрез осигуряването на органични и неорганични хранителни елементи, да позволява на въздуха да достига до корените на растенията, както и да способства за задържането на влагата в близост до растението.

Ако сте се захванали сериозно с отглеждането на великолепни зеленчуци (предполагам, че щом сте достигнали до тук значи е така) ви трябва подходящият продукт с натурален органичен произход, който да подобри състоянието на вашата почва. Този продукт се нарича Тера – Хюмик, той спомага развитието на корените, ускорява усвояването на хранителните вещества, подобрява обмена, пропускливостта и влагозадържането.

Добри хранителни вещества за градината.

Както посочих по-рано в статията, зеленчуците искат добра храна. Точно както хората, те се нуждаят точното количество хранителни вещества иначе могат да умрат и да ви изгубят времето и парите. Гладните растения, както и претоварените с хранителни вещества са еднакво затруднени в оцеляването си. С използването на торовете от ново поколение отглеждането на висококачествени зеленчуци вече не изисква толкова висока специализация. Те просто доставят точните количества хранителни субстанции, тъй като са комплексни и бързо усвояеми. Така много лесно се компенсират резултатите от недохранването и прехранването, зеленчуците получават възможност за бурен растеж и са защитени от неблагоприятните външни услови. Те сякаш са обвити в един невидим щит и единственото, което вие трябва да правите е да им се радвате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *