Skip to content

Съвети за превенция за хлебарки

Има много методи, използвани за предпазване от хлебарки и сега ще обсъдим няколко от най-успешните стратегии. На тях се спират много хора и използват, за да направят къщите си по-малко гостоприемни за тези насекоми.

  1. Вестници и картонени кутии

Хлебарите обожават картонени кутии и вестници. Ако тези предмети лежат около дома ви, вие каните хлебарките в района на дома си. Хлебарите обичат да се размножават в тези предмети, затова е най-добре да изчистите всички вестници и картонени кутии и да изнесете далеч извън дома си.

  1. Разчистете бъркотията

Една от най-добрите стратегии за борба с хлебарките е да се уверите, че домът ви се поддържа във върхова форма, особено когато става въпрос за предмети, които просто се излежават. Поддържането на къщата, без бъркотия означава, че има по-малко места за хлебарките, където да се скрият те, през деня.

  1. Запечатайте пукнатините и инсталирайте метли под вратите

Хлебарите получават достъп до домовете, като пълзят под врати и пукнатини в основата на дома ви. Може дори да не забележите лесните зони за достъп, тъй като те могат да бъдат трудно забележими, но професионалист трябва да може да идентифицира входните точки за вас. Проблемните области включват:

Около прозорци и врати;

По протежение на основата или покрива;

Тавански и пълзящи космически отвори;

Около дупки, използвани за електрически, газови и водопроводни линии.

Препоръчваме ви да инспектирате тези проблемни зони поне веднъж годишно и ако забележите пукнатини и дупки, не забравяйте да ги запечатате. Може да  използвате уплътнител за уплътняване на малките процепи, докато  стоманената вълна и пяна най-добре запълни по-големи празнини, особено около тръбите. За по-големи отвори около комини или тавански отвори може да използвате  фина телена мрежа, за да създадете бариера.

  1. Редовно проверявайте и отстранявайте всички проблеми с водопровода или течове

Влагата е огромен провокатор за появата на хлебарки. Също като хората, те се нуждаят от вода, за да оцелеят. Често собствениците на жилища имат течове или проблеми с водата, които привличат хлебарките и дори не знаят. Ако забележите течове или проблеми с водопровода, отстранете ги възможно най-скоро. Не е лоша идея да проверявате редовно крановете, мивките, хладилниците и уредите в дома си, за да сте сигурни, че те не изтичат или произвеждат излишна влага.

  1. Не хранете хлебарки

Ако оставите лакомства като недоядена храна за кучета или котки, лежаща наоколо, вие непременно ще привлечете поне една-две хлебарки. Препоръчваме да използвате дозатор за храна за кучета и / или да премахнете всяка храна, която вашият домашен любимец не яде веднага от пода, така насекомите няма да имат лесен достъп до източниците на храна.

Професионален съвет: Вземете нещата под внимание. Поръчайте професионално пръскане за хлебарки.

Има много неща, които може да направите, за да превърнете дома си в негостоприемна среда за вредителите.

Ако сте уморени да споделяте дома си с хлебарки, експертите са насреща и могат да ви помогнат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *