Skip to content

Съвременно обзавеждане за баня

banya2В тази статия ще ви запознаем с новостите в модерното обзавеждане за баня, в случай че сте решили да правите ремонт или ви предстои да изградите нова.

Ще започнем с плочките за баня, но които всеки клиент трябва да обърне специално внимание, тъй като от тях зависи дали банята ще изглежда по-малка или по-просторна. Днес са актуални плочките с нестандартни форми, цветове и текстури. Те внасят много стил и свежест в малките бани, а на големите придават много елегантност.

Все повече се налагат естествените материали в модерните бани. Такива са плочките с дървена текстура, декоративните глинени елементи, мраморни плотове и естествения камък. Естествените материали действат много успокояващо, а помещенията изглеждат изключително луксозни.

Можете да преобразите интериора на банята си като внесете зеленина и поставите цветя. Достатъчна е и една ваза дори, ако банята ви е малка. По този начин ще бъдете по-близо до природата.

А какво ще кажете за баня в спалнята? Тази лукс могат да си позволят онези от вас, чието жилище е с по-голям размер. При тази модна тенденция архитектите обединяват двете помещения в едно общо и могат да се разделят с параван или плъзгаща врата.

Стандартните душове вече се изместват от по-модерни, които предлагат повече функции и имат възможност да се управляват с дисплей. Новите съвременни душове се характеризират с избор на различна водна струя, избор на температура на водата, дори цвят и музика, в зависимост от вашите предпочитания.

Друга съвременна тенденция са свободно висящите вани, които се предлагат с различен дизайн, в зависимост от помещението. Изборът от извивки и форми е изключително голям.

При мебелите за баня са много актуални огледалните и гланцови повърхности, които придават естетичен стил на банята. Съществен елемент от интериора са шкафове с нестандартни форми, лъскави плоскости и най-различни варианти на отваряне.

Най-новата тенденция в обзавеждането на банята е тя да бъде обединена с останалите помещения, така че да се създаде усещане, че тя е част от тях. Това се постига много лесно като внесете мебели или елементи в банята, които са характерни за всекидневната.

Колкото до цветове най-актуален е сивият, който се комбинира идеално с бели елементи и мраморни плотове. Подобни съчетания прибавят повече светлина и блясък на помещението, като едновременно с това и много изисканост.

Вижте повече на: http://www.keramo-bg.com/плочки-естествен-камък

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *