Skip to content

Стилни и през пролетта

След дългата зима и носенето на тежки дрехи, ботуши и пуловери идва време на пролетните дрехи. Ако искаш да усетиш свободата от дебелото зимно яке и другите аксесоари, спомагащи ти да не замръзнеш, последвай следващите съвети за обновяване на пролетния ти гардероб.

Пролетта е времето от годината, в която е удобно да си смениш гардероба, както пролетния, така и летния. Нека започна с якето. То определя до голяма степен стила ти на обличане. Ако си спортно ориентиран, то е логично да носиш спортни якета, а ако си към по-официалните среди – сака. В зависимост от стила ти можеш да избереш спортно сако, спортно яке и анорак. Всички изброени могат да се впишат идеално с карирана риза, дънки или спортно-официален панталон. Дори е препоръчително да са в такава комбинация. Ако искате да наблегнете на някакви нива, пластове и дълбочина, можете да комбинирате якето с тънък суичър с качулка, риза и отдолу тениска. Някои хора, приемат за неуважително и неприемливо да се ходи със спортно сако, тениска и дънки, но напротив, то е стилно и разчупено.

Второто нещо, което е неотменно при избирането на пролетно облекло, това са дънките. На мода в момента са по-прилепналите дънки. Но със сигурност сте се убедили, че това не винаги е добър вариант. Изберете модел, който да ви отива. Мъжките дънки трябва да са ви леко отпуснати по вас, не прекалено много. Изсухлените панталони от преди 10 години вече не са на мода. Ако искате дънките да ги използвате и за полуофициални събирания, то не избирайте такива с апликации или протрити крачоли. Най-добре е да са едноцветни и по-тъмни, но не и черни.

Ако пък имаш хубави и стилни дънки и се чудиш какво може да сложиш под якето, може да не слагаш изтъркания суичър просто с една тениска. Облечи разчупена пролетна риза на райета или каре. Най-важното е да е в цветови синхрон с другите неща по теб. Розова риза със зелени кецове не е добра комбинация.

Следващия важен елемент в пролетното облекло е коланът. Има много видове разчупени, стилни и „по-строги” колани. В зависимост от това, какво от горе изброените сте избрали е ваш избора и за колан. Ако се двоумите, то е най-добре да изберете по-класически без излишни детайли и екстравагантни апликации и катарами.

Следвайки гореизброените стъпки при избирането на пролетни дрехи, се надявам да ти е по-лесно да направиш стилния и приятен избор за пролетния ти гардероб.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *