Skip to content

Средства за предпазване и лечение на акне

Акнето е кожно заболяване, което засяга най-вече тийнеджърите, но се среща и при хората от всяка възрастова група. Акнето обикновено се характеризира с възпалени и зачервени петна по кожата, които образуват пъпки или кисти. Също характерно за състоянието е запушването на порите, което води до образуването на черни или бели точки. Това е едно сериозно заболяване на кожата, което може да бъде излекувано или да се ограничи неговото развитие. Акнето обикновено се дължи на хормонални смущения в организма. Съществуват много фактори, които могат да предизвикат това състояние като: лоши хранителни навици, хормонален дисбаланс, метаболитни заболявания и генетични фактори. Подробна информация дадена от специалистите  на здравен портал Фрамар можете да намерите тук: 

http://problem.framar.bg/%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B5

Съществуват различни начини за лечение на акне. Ето някои от тях:

–          Лечение на младежки пъпки с витамини – най-често използваните витамини за лечение на това състояние са ниацин и витамин А. Периода на лечение трябва да продължи поне един месец.

–          Лечение на акне с помощта на цинк – този медикамент може да се приема под формата на таблетки или капсули. Пациентът може да взема четвърт таблетка, така че да приема 50 мг.цинк.

–          Лечение на акне с лимон – това е лесен начин за лечение в домашни условия. Лимоновия сок е много ценен за намаляване на пъпките причинени от акне.

–          Лечение на акне с помощта на чесън – масаж с пресен чесън няколко пъти на ден може да ви излекува от неприятния кожен проблем. Външната употреба на чесън помага за изчистване на кожата от петна, пъпки и циреи.

–          Лечение на акне с помощта на кориандър и сок от мента – смесва се една лъжичка куркума на прах, чаена лъжичка сок от кориандър. Сместа се използва за премахване на пъпки и черни точки. Комбинацията трябва да се прилага върху добре почистено лице, всяка вечер. Сока от мента се използва по същия начин.

–          Лечение на акне с краставица – настъргани краставици се нанасят върху лицето, очите и шията в продължение на петнадесет до двадесет минути. Ежедневната употреба предотвратява появата на пъпки и черни точки.

Полезна информация за лечение на младежки пъпки можете да намерите тук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *