Skip to content

Спама по директориите за статии

Когато говорим за спам се сещаме за хората които си губят по цял ден времето да публикуват едни и същи неща в интернет пространството на хиляда места. Обичайните сайтове които изживяват масов спам и дублирано съдържание поради тази причина са тези за обявите.

 

Често тези които пускат обяви не съобразяват това дали искат тяхната обява да бъде бързо намерена и публикуват една и съща обява на много места в много сайтове, та дори и в някоя директория за статии. Поради тази причина е много трудно да се оптимизира такъв сайт.

 

Ето защо а именно в директориите за статии се изискват материалите които се публикуват да бъдат на сто процента авторски като същевременно се изискват и още няколко условия. Да но уви в нашата страна така са възприети нещата, че човек първо си казва аз ще пробвам пък каквото ще да става. След това този потребител се оказва без правата да публикува своите материалив дадената директория за статии и в повечето случаи по този начин той насажда негативизма към даденият сайт без да се заинтересува, че това е нито в негова полза, нито в полза на тези които поддържат системата.

 

В последно време те даже(потребителите) са станали по-изобретателни, вместо да си правят труда да пускат такива дублирани теми и съответно никой да не им ги одобри поради ред причини, те започват да пускат и-мейли с техния рекламен текст през контактните форми на сайта. На такъв случай се натъкнах със моя бивш сайт за обяви. Не стига, че е дадена възможност да се публикува обявата в самия сайт но не, потребителя е решил защото е чул от някъде, че мейл разпращането на писма имало ефект, и пуска рекламния си текст през контактната форма.

 

Не е това начина да се прави интернет маркетинг. За всяко нещо се изисква поне малко труд и когато човек даде от себе си дори и малко в замяна също получава нещо.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *