Skip to content

Слънчеви колектори – по-ниски сметки за електроенергия

Вече доста хора преоткриват други средства доставящи енергия, като например слънчевите колектори. Използвайки ги консумацията на електричество ще стане по-малка, а също така и изключително голямата продуктивност, което се забелязва ще намалее. При работа им не се изхвърлят опасни материали, те просто поемат попадналите върху тях слънчеви лъчи и ги преобразуват в енергия за затопляне на вода. Двата най-разпространени модела соларни системи са с „Heat Pipe” тръба и с термосифон.

Най-ефективни на пазара са колекторите с “Heat Pipe” тръба. Тръбите, от които са съставени, поемат слънчевата енергия и я превръщат в топлинна, която се използва за претоплянето на вода за битови нужди. Тръбите са с две стени, а пространството между двата им слоя са във вакуум. Това действа като термос и помага да се опази топлината в механизма, без да се пропилява във въздуха. Едни от най-ценните им качества може да се смятат следните:

  • Само 2 минути им трябват на слънце, за да се наблюдава процеса по отдаване на енергия.
  • Заради най-добрия изолатор, вакуума, загубите от температура са сравнително малки.
  • Предоставят топлина не само при директен припек на слънцето, но и в облачно и мъгливо време, макар с по-ниска интензивност.
Вижте всички положителни качества и принцип на работа на колекторите с Heat Pipe тръба на http://www.emde-solar.com/модели/слънчев-колектор-heatpipe

Колекторите с термосифон, когато са изложени на слънце лъчите им попадат върху тях, проникват през стъклото и се попиват от тъмната повърхност в тръбите, която след това се затопля. След това течността, която в повечето случаи е вода също се загрява и пренася топлината на течността в резервоара. Като основните преимущества може да отделим следните:

  • И те както колекторите с „Heat Pipe” са с минимални стойности на топлинни загуби, заради вакуумната среда.
  • Колекторите функционират без напрежение и са абсолютно безвредни.
  • Само 3 часа на слънце и температурните стойности във вакуумната тръба достигат 250 градуса, а на водата в нея до 100 градуса.

Слънчевите колектори са много добро решение за всяко домакинство, което иска да съкрати сметките си за електричество, ползвайки тези средства доставящи енергия от слънцето. Не губете повече време, а ги вземете сега от http://www.emde-solar.com/ и можете да бъдете сигурни, че сте направилни най-добрата покупка за вас и вашия дом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *