Skip to content

Слънчеви колектори – най-доброто решение за бъдещите поколения

Някога замисляли ли сте се как да можете да намалите потреблението си на електроенергия и как можете да спомогнете за опазването на околната среда. Всички знаем, че настоящите източници – нефт, газ, въглища и други, докато се преработват отделят големи количества вредни вещества, които се изхвърлят по един или друг начин в природата.

Благодарение на новите технологии все повече и повече хора се преориентират към употребата на слънчеви колектори, с помощта, на които може да разполагате целогодишно с топла вода, без да плащате нищо за отоплението й.

  • Как функционират слънчевите колектори?

 Методите, използвани от панелите, за да преобразуват слънчевата енергия се различават в зависимост от това за какво се използват. Слънчевите системи за затопляне на вода са изградени от специални вакуумни тръби с борсиликатно покритие, които абсорбират слънчевата радиация и я превръщат в топлина. След като този процес е изпълнен, топлопреносната течност пренася топлината от колектора към резервоар за гореща вода. 

  • Предимства на слънчевите панели 

Те са мощен източник на енергия, особено ако се има предвид, че за една минута, слънцето дава на земята достатъчно енергия, за да удовлетвори нуждите си за една година. Изглежда, че най-доброто решение за тази злощастна реалност са именно вакуумните колектори с термосифон и с Heat Pipe тръба. Американците представляват само 5% от населението на света, но консумират 26% от световната енергия. Точно за това е препоръчително да започнем да поглеждаме към слънцето като източник на енергия. Слънчевата енергия е чиста, не влияе отрицателно на околната среда, а най-хубавото от всичко е, че е безплатна за ползване. Чрез инсталирането на колектори с Heat Pipe тръба или с термосифон в дома ви, вие ще използвате този огромен източник на безплатна енергия, а също така и намалите значително сметките си, да не говорим за спасяването на планетата! 

Вакуумните слънчеви колектори от http://www.emde-solar.com/ са най-доброто решение за бъдещите поколения, тъй като цените на тока ще продължат да се качват, а изкопаемите ресурси ще намаляват. Нека помислим за благото на земята, използвайки слънчевата енергия като източник на топлина.

Ако проявявате интерес към тези нови алтернативни източници на енергия и най-вече към колекторите с Heat Pipe технология, тогава посетете http://www.emde-solar.com/модели/слънчев-колектор-heatpipe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *