Skip to content

Скрито осветление – къде и как

В менюто на модерният строителен ремонт, за оформлението на интериора все по-често се използва скритото осветление, което с помощта на грижливо подбран дизайн е в състояние да предаде на помещението Ви желания комфорт, вид и усещане.

За организацията на една система от скрито осветление се използват различни по размер осветителни тела, които се монтират към различни предмети от интериора на дома Ви. В зависимост от мощността на използваните осветителни тела, скритото осветление обикновено се използва като второстепенен източник на светлина, чиято функция е да предаде декоративно – естетически свойства на отделните предмети. Освен това, правилно насочения светлинен лъч на осветителните тела позволява съществено да се промени възприятието на геометричните форми на отделните детайли на интериора, компенсирайки недостатъците в дизайна им.

Един от най-популярните методи при използването на скрито осветление е монтажа на подходящи осветителни тела в различни ниши, работни повърхности в кухнята, шкафове, окачени тавани и рафтове. За създаването на скрито осветление, предназначено за предмети, намиращи се на вашата стена, като картини и огледала, се използват специални за целта корнизи, в чиято вътрешност се монтират осветителните тела. По този начин, подобна проста конструкция напълно ще оправдае очакванията Ви с постигнатия резултат.

Нестандартен пример за скрито осветление се явява разполагането на осветителни тела по повърхността на пода. Подобен метод придава на помещението ефекта на безтегловността, създава усещане, че стъпвате на ’’вода’’ и подът под Вас ’’оживява’’. Тези оригинални трикове се постигат с помощта на специални прозрачни плочи, вградени в пода на помещението, аранжирани с осветителни тела, които биха могли да бъдат различни цветове. Подобна технология се използва и при осветяването на всевъзможни водни обекти като аквариуми, фонтани и басейни, която в нашето съвремие все по-голяма роля играе в осветлението на обществените сгради и архитектурни паметници.

В обобщение можем да кажем, че скритото осветление е неизменна част, както от традиционния, така и от нетрадиционния дизайн на вашият дом или офис. затова е нужно да му обърнете по-голямо внимание при проектирането.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *