Skip to content

Съвети за тийнейджъри – типове кожа и професионална козметика за лице, с която да я поддържат

За тийнеджърките е лесно да изглеждат красиви и безупречни, но също така е лесно да прекалят с нещата и да се получи претрупване. Да не забравяме обаче, че момичетата в тази възраст, трябва да се борят с много нови неща, с които живота ги сблъсква – акнето, притесненията около училището и момчетата. Целият стрес им идва в повече, но те не трябва да изостават от модните тенденции и най-вече тези отнасящи се до красотата им.

Някой може да се научат на няколко трика с четката и гримовете за да изглеждат добре, но много малко знаят какво да правят след това за да бъдат наистина красиви, уверени и със самочувствие.

Затова е добре да научат няколко съвета, с които малко или много да придобият тази увереност и самочувствие на красиви млади жени.

Може би най-важното нещо което трябва да предприемете е грижата за кожата на лицето, тъй като тя е доста проблемна в тази възраст, а е първото нещо което се забелязва. Една от най-важните стъпки, която трябва да предприемете е да разберете точно какъв тип е кожата ви. Петте основни типа са нормална, чувствителна, мазна, суха и комбинирана. Най-лесният начин да разберете това е сутрин като станете да вземете някаква тъкан и да я притиснете към лицето си.

Ако по тъканта има само малко или никакво омазняване, то вие имате чувствителна кожа. Тя е най-трудната и сложна за поддържане кожа и изисква използването само на професионална козметика. Некачествените продукти могат да доведат до кожни обриви, лишеи и зачервявания. Трябва да почиствате кожата си само с много нежни кремове и гелове, които имат и антиалергично и успокояващо действие и охлаждащ ефект.

Нормална кожа – по тъканта няма омазняване, вие чувствате лицето си без напрежение, а кожата ви е бляскава и еластична. Вие сте от късметлиите, защото тази кожа е най-лесна за поддържане и продължава да изглежда здрава даже когато за нея се полагат малко или дори никакви грижи. Единственото нещо, което трябва да правите за този тип кожа е сутрин и вечер да я миете, използвайки нежни почистващи пени с овлажняващ ефект.

Ако след сваляне на тъканта от лицето тя е много омазнена е ясно, че имате мазна кожа. Също доста проблемен тип, кожата изглежда лъскава, груба, дебела и води до неконтролируем брой пъпки. За да запазите младият и свеж вид на вашата кожа, а също така да я предпазите от бръчки, когато станете малко по-възрастни използвайте специализирана козметика за лице за мазна кожа. Не правете грешката да миете лицето и тялото си с един и същ продукт, тъй като това ще доведе до изсъхване на кожата на тялото ви, която е по-различна. Използвайте ексфолиант един или два пъти в седмицата.

Ако по тъканта има мазни петна само в областта където е бил носа и челото ви, тогава имате комбинирана кожа. Вие сте като повечето жени, които имат суха и мазна кожа в комбинация, и трябва да прилагате различни продукти за всяка една зона по лицето ви. Обикновено сухата кожа е в областта на очите и бузите, тя не се нуждае от особено внимание докато сте млади, чак след като навършите 30 години, тогава ще трябва да и обърнете по-специално внимание. Другите зони от лицето ви е заета от мазната кожа. Вижте съветите по-горе за мазна кожа.

Момичетата със суха кожа ще имат чиста тъкан, но също така ще чувстват кожата си суха, стегната и несъвършена. Сухата кожа в млада възраст е безпроблемна, но тя е склонна да образува бръчки по-рано от останалите типове кожа. Съветът ми към момичетата с такъв тип кожа е да си създадат навика да използват овлажнители съдържащи хипоалергени. Също така измивайте лицето си с хладна, но не студена вода, избягвайте много топлата вода – тя изсушава много кожата. През зимата е особено важно да си спомняте за тези съвети, тъй като тогава кожата е най-силно застрашена от силно изсушаване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *