Skip to content

Съвети за диетите от модели

 

Съвети за диетите от модели

 

Основните правила за загуба на теглото не са тайна яжте по-малко, правете повече физически упражнения и гледайте как килограмите падат. В реалния живот обаче, изпълнението на тези неща не винаги е толкова просто. Понякога имаме нужда от малко тласък в правилната посока, преди да можем да започнем с постигането на целите си.

Това е списък на най-препоръчваните съвети за успешна диета, които са изпробвани и правят диетите лесни.

Водете си дневник на хранене

Записването на храните и напитките, които приемате, може да бъде безценно средство за успешна диета. То може да ви помогне да следите какво ядете и да разберете какво точно поглъщате. Опитайте се също да записвате и калориите.

 

Дръжте вредните закусчици в дома си

Често срещана грешка на повечето хора на диета, е да изхвърлят всички храни като чипс, солети, бонбони от къщата си. Моделите знаят, че именно тяхната консумацията през деня е ключовият елемент на успешната диета. Всеки получава хранителни изкушения – просто се уверете, че когато загубите за момент силата на волята си, ще прибегнете до по-здравословните, с ниско съдържание на мазнини закусчици, а не към пицата или сладоледа.

Доби идеи за такива са: ниско калоричното плодово кисело мляко, сладките картофи, ядките(без слънчоглед) и пуканките. Опитайте да ги носите със себе си при напускане на къщата също, защото ще ви предпазят от спирането на “Макдоналдс” на път за вкъщи.

 

Спрете емоционалното хранене

Много от нас се утешават с бутилка вино или кутия шоколадови бонбони след лош ден. Да се научим да се справяме с болките от живота без да се обръщаме към храната, е важен навик, които е добре да си създадем. Опитайте се вместо това, да се задълбочите в правенето на нещо, което обичате, като хоби или любимите си упражнения.

 

Клиноптилолит

Клиноптилолитът е много интересен миренал, който се намира в най-чист вид именно в България. Той има микропорестта структура и е доказано, че може да абсорбира от организма едни от най-големите отрови и да ги изхвърли. Включително радиоактивни вещества, олово и живак, както множество други вредни вещества. През първия месец ползване на клиноптилит се постига отслабване от 3-4 килограма по натурален начин от изхвърлянето на телесните плаки.

 

Не поръчвайте сос

Вярвате или не, храненето в ресторант не е задължително да бъде кошмар, за хората на диета. Ястия като салати, запечени меса и риба, са с напълно подходящи калории, стига да не поставяте дебел слой сметанов сос върху тях. Поръчайте си ястията без сосове, ако можете. Ако наистина искате сос, пробвайте с някои лек, като соевия сос или оцетения. В италианските ресторанти, опитайте сосовете на доматена основа, тъй като те по принцип са доста леки.

 

Скара и пак скара!

Запечените и задушените храни са добре, но трябва да ограничите максимално пържените храни, ако искате да отслабнете. Когато готвите, опитайте да използвате съвсем малко мазнина. Повечето храни съдържат натурални мазнини, ускоряващи процеса на готвене, така че няма нужда повече от супена лъжица олио.

 

ДА на подправките

Увеличете метаболизма си с пикантни храни, наистина работи! Пикантните храни могат да ви накарат да се чувствате по-заситени, а също така принуждават вашата система да изгаря повече калории. Добавете подправки като черен пипер, джинджифил и лют пипер във вашето домашно меню за увеличаване на загубата на тегло.

 

Замразени плодове

Преди да си легнете вечер, сложете няколко плода във фризера. Това може да бъде грозде, горски плодове, или каквото е останало от пресните плодове. На следващия ден имате хранителна, здравословна закуска готова за вас.
Има две причини, защо това е голям диетичен съвет. На първо място, яденето на замразени плодове е по-бавно, отколкото, ако бяха на стайна температура. Това дава време на стомаха да ви предупреди, когато е вече пълен. На второ място, по-ниската температура кара тялото ви да работи по-усилено, увеличава метаболизма ви и ви помага да горите повече мазнини.

 

Зелен чай

Проучванията показват, че пиенето на зелен чай между храненията помага за загубата на теглото. Той не съдържа само кофеин, така че кафето не може да го замени. Купи си зелен чай и го пробвай – има много други ползи за здравето от него, освен загуба на теглото, така че няма какво да губиш.

Вижте и Диетен дневник

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *