Skip to content

Съществени компоненти на всяка платформа за онлайн магазин

Все по-популярните и търсени платформи за управление и създаване на онлайн магазин притежават важни качества, които играят решаваща роля за успеха на всеки интернет магазин.

Съществуват редица компоненти, които са от определящо значение дали ще изберете една или друга платформа за интернет магазин, като тук ще се опитаме да посочим някои от най-важните от тях.

Видове разплащане. От съществено значение за всеки онлайн магазин е да може да борави с най-различни видове плащания. В този контекст добрият онлайн магазин трябва да има възможност да работи както с банкови карти, така и с електронни разплащателни средства като Epay, PayPal, Pay with Cash и т.н. Колкото повече поддържани разплащания има един онлайн магазин, то той е достъпен за по-голям брой клиенти.

 

Управление на потребителската количка. Всеки уважаващ себе си онлайн магазин трябва да предлага и достъп и управление на количката (кошницата) с покупки. Добре е тя да бъде достъпна от всяка страница на вашия електронен магазин, тъй като потребителят може да поиска да добави или замени определен вече поставен в нея артикул. Потребителят може да пожелае да закупи и повече от един артикул от един вид и за това е нужно да има постоянен директен достъп до своята кошница.

· Автоматично изчисляване на такси за данъци и доставка. Добре е да посочите при оформяне на поръчка във вашия онлайн магазин колко ще струва доставката на потребителя, както и стойността на данъчните тежести.

· Сигурност. Важно за всеки онлайн магазин е да бъде сигурен. Така се повишава и доверието на потребителите в него. Отговорността ви може само да ви спечели дивиденти, още повече това няма да остане незабелязано и вероятно ще бъдете препоръчани и на други потребители търсещи конкретен продукт, който да закупят от подходящ интернет магазин.

Считаме, че това са изключително важни детайли при създаването на всеки електронен магазин, на които всеки интернет търговец е нужно да обърне по-специално внимание.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *