Skip to content

Сандра Браун – рецепта за бестселъри

През 1979 г. Сандра Браун загубва своята работа в телевизията и решава да опита с писането на книги. За целта Сандра Браун си купува купища от романтични романи и наръчници за писане, настанява се пред пишещата си машина и написва първата от многото си книги. Днес, години след това скромно начало, Сандра Браун вече представлява една мултимилионна империя и се е превърнала в един от лидерите сред многото писатели на романтична литература. С нарастващата си популярност Сандра Браун налага на издателите си редица изисквания, които превръщат нейните книги в открояващи се острови сред безкрайния океан от романтична литература на пазара. Сред тези изисквания са по-разчупени корици на нейните книги вместо традиционните обложки на прегърнати мускулест мъж и нежна девойка, по-интригуващи второстепенни сюжетни линни, напрегнато действие и дори липсата на щастлив край в някои книги на Сандра Браун. Резултатът е почти постоянно присъствие на някоя от нейните книги в класацията за бестселъри на New York Times. През 1992 г. цели три книги на Сандра Браун стават едновременно бестселъри, с което авторката изравнява рекорда на писатели като Стивън Кинг, Том Кланси и Даниел Стийл.

В основата на действието в повечето книги на Сандра Браун лежат страстната любов, похотта и насилието, разиграващи са на фона на заплетени тайни, изкачащи внезапно пред читателя като скелети от семейния гардероб. Сандра Браун кани читателите си в един фантастичен свят на страсти, интриги и опасности, където те съпреживяват лично съдбата на всеки един от героите.

Потресаващо продуктивна като автор на книги, Сандра Браун изпитва затруднение, когато трябва да пише за себе си. Нужни са й месеци, за да завърши автобиографичната статия, поискана от известно списание за книги. Сама признава, че за нея писането на книги е начин да избяга от подредения си и донякъде скучен живот в преградията, където живее заедно със съпруга и децата си. За разлика от реалния живот, където Сандра Браун е един отговорен, работлив и предсказуем човек, чрез своите книги тя се превъплъщава в ролята и на най-лошите и долнопробни персонажи, способни на всичко, за да постигнат целите си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *