Skip to content

Резервната лаптоп батерия – най-сигурният помощник във важните моменти

Може би всеки един от нас веднъж усетил удобството на лаптопа никога не би се върнал към настолните компютри. Предимствата на преносимият компютър са неоспорими и приложенията му във всички сфери на бизнеса и развлеченията са го превърнали в част от живота ни. Разбира се като всичко създадено от човека и той има недостатък и това е неговата лаптоп батерия. Те в повечето случаи не могат да отговорят на динамичният работен ден, защото дори най-дългото време между 2 зареждания е до 5-6 часа. И както обикновено се случва, в най-важният момент, когато правим презентация или трябва да изпратим важни документи се оказва, че батерията ни се е изтощила. Най-доброто което можем да направим за да се предпазим от този неприятен завършек на нашите дълги часове прекарани пред екрана в подготовка на проекта или сделката е да се запасим с резервни лаптоп батерии, които много бързо могат да заменят изтощената. Те са незаменимият аксесоар, който винаги трябва да присъства в чантата на лаптопа ни. Но как да се ориентираме сред хилядите предложения, с които ни залива Интернет?

Първото и най-важно нещо, което трябва да проверите е номерът на модела на батерията, който е записан или върху нея самата или върху корицата на инструкциите от производителя на батерията. Внимателно потърсете този номер в онлайн магазин http://bateriya-laptop.com/ и сравнете съвместимостта на старата ви батерия с новите, които сте открили. Със сигурност ще намерите поне няколко съвместими с вашият лаптоп батерии, които се различават по броят на клетките и капацитета си. Препоръчително е да изберете тези с повечето клетки, защото те ще ви дадат много повече време за работа и са с по-дълъг живот. Малко по-високата им цена не трябва да ви спира, защото ползата, която ще получите от тях е значително по-висока.

Понякога възникват въпроси, като например от типа на „Моята нова Asus батерия за лаптоп не е заредена. Какво не е наред?“ Няма място за безпокойство. Всички батерии се доставят незаредени и вие трябва да ги заредите поне 12 часа. Най-добре е да направите това през вечерта, докато не използвате лаптопа. След това направете 3-4 цикъла на пълно зареждане и разреждане на батерията за да може тя да започне да работи с пълният си капацитет.

Така, с новата си лаптоп батерия винаги ще имате резервен вариант и никога няма да изпаднете в ситуации, в които да не можете да довършите важните задачи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *