Skip to content

Разликите между естествената и синтетичната коса за удължаване

Първото което трябва да споменем е че и двата типа коса изглеждат естествено по свое му. Въпреки това, естествената коса за удължаване ще отразява светлината по начина, по който го прави и вашата естествена коса, по този начин ще постигне и по-голямо сливане.

Съществуват пет основни разлики между двата вида коса за удължаване.

Първото нещо което трябва да имаме предвид, е че синтетичните коси не подлежат на термично третиране. Всеки един опит за използването на маша или преса ще съсипе изкуствената коса. За разлика от нея, естествената коса за удължаване може да бъде третирана по всякакъв начин сходен с този по който третирате и собствената си.

Втората разлика е в боядисването. Синтетичната коса не трябва да бъде боядисвана, защото това ще и нанесе непоправима вреда. Естествената коса може да бъде боядисвана, но не забравяйте че тя вече е третирана химически и както с всяко друго нещо, прекомерно честата промяна на цвета на естествената коса за удължаване би занижило качеството й.

Трето – влажността на въздуха няма да промени заложения стил на синтетичната коса. Както вероятно знаете, същото не може да се каже за естествената коса за удължаване. Така че ако сте избрали вариант за тропическа сватба например се доверете на синтетичните. Във всички останали случаи обаче влажността на въздуха ще промени естествената коса за удължаване, по начин сходен с този на вашата собствена коса, което би придало и реалистичен ефект.

Четвъртата разлика ще откриете във възможността ви за употреба на двата типа коса. Естествената коса ще се запази в отлично състояние поне една година, при правилна употреба и грижа. За разлика от нея синтетичната издържа едва няколко седмици.

Окончателната разлика естествено е в цената. Бъдете готови да заплатите между 100 и 2000 лв. за естествена коса. Ако обаче сте избрали синтетичен вариант нужната ви сума варира между 70 и 500 лв. Долната граница за избор на решение е доста близка и моят съвет към вас е да заложите на качеството.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *