Skip to content

ПВЦ дограма с троен стъклопакет

Модерен стъклопакет за дограма

Искате ли да си купите нова пвц дограма или алуминиева дограма с троен стъклопакет? Ако не сте запознати с този тип стъклопакети, те са едни от най-стабилните и имат страхотни технически характеристики. Ползвайки троен стъклопакет за вашата дограма, вие ще станете по-ефективни, защото с по-малко енергия ще можете да стопляте или охлаждате своя дом или офис.

При този тип дограми високоенергийното стъкло се поставя/монтира отвън и по този начин филтрира част от светлината. Светлината на енергийните стъкла при тройните стъклопакети са много различни от стандартните такива. Част от тройните стъклопакети ползват така наречената КА технология, която блокира ултравиолетови лъч, които са изключително вредни и биха могли да причинят рак на кожата, както и инфрачервени лъчи, които също са вредни и могат да причинят кожни усложнения.

Голяма част от тези стъкла имат индикаторни лепенки, които се поставят на специалното К-стъкло. Те обикновено идват с допълнителни инструкции защо, къде и как да се сложат.

В средата между нискоемисионното и високоенергийното стъкло, обикновено се монтира стандартно бяло стъкло без никакви специални параметри.

Какво още за тройните стъклопакети

Те са страхотно решение при смяна на вашата дограма. Идват с много различни профили и могат да блокират външни шумове като по този начин помещението ви ще стане по-тихо и приятно.

Стъклопакетите за пвц дограма идват с различна дебелина – 6 мм, 5 мм, 4 мм или друга дебелина. Много е важно разположението на стъклата в стъклопакета – те трябва да са с различни размери, за да бъде по-ефективна работата им.

Моето мнение като автор на темата е задължително да си сложите Ка стъкло с дебелина между 4-5 мм от вътрешната страна. Ако можете да си позволите по-дебели стъкла, още по-добре. Имайте предвид, че дограмата не може да спре 100% от външните шумове, така че не очаквайте чудеса, но очаквайте големи разлики в нивата на шума, особено ако сте позвали обикновени прозорци или дограма от нисък клас.

Имайте предвид, че разликата в топлоизолацята, енергийната ефективност и шумоизолацията между станалите популярни двойни стъклопакети с една камера и тези с 2 камери е огромна. Така че ви съветваме да не се замисляте изобщо.

Освен броя и сонфигурацията на стъклата е важна и самата дограма. По-добри характеристики, външен вид и изолационни качества има популярната ПВЦ дограма. Ако все пак сте се спряли на алуминиева, то тя трябва да бъде с прекъснат термомост, за да разчитате на добри изолационни качества.

Желателно е дограмата да бъде 8-камерна и по възможност от някой известен световен производител на профили за дограма като Rehau, Salamander, Veka, Weiss Profil, Gealan и други. На българския пазар може би най-популярна е дограмата Rehau, заради доказаните качества и достъпната цена.

Ако жилището ви е с южно изложение голяма ефективност имат и външните щори, но за тях ще поговорим друг път.

Цената на тройните стъклопакети си заслужава, защото техните характеристики са много добри.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *