Skip to content

Провеждане на успешен конкурс с награди във Facebook

Основата на успеха на игрите с награди е факта, че всеки обича наградите. Затова и един такъв проект може да ви създаде добра реклама и да доведе доста последователи във вашата Facebook страница.

Съществуват различни начини, по които можете да проведете вашият конкурс във Facebook. Той може да се състои в състезание за най-добра снимка, отговаряне на даден въпрос, канене на приятели, използване на фейсбук приложение и други. Каквото и да изберете, има три ключови момента, които трябва да имате предвид.

Подготовката.

Трябва да сте наясно с идеята, очакванията и целите си. Да помислите за начини да извлечете максимума от вашата игра с награди. Също така се постарайте да направите играта с награди достъпна за повече хора, ако тя е прекалено сложна или с тясна насоченост, то вие можете да изгубите известна част от потенциалните участници.

Възнаграждението.

Подберете наградата според вашия конкурс, каква награда е достойна за него и би мотивирала хората да участват. Не ограничавайте получаването на наградата само за един град, направете я за цялата страна. Не е нужно тя да е много скъпа, просто нещо оригинално и интересно, което има някаква връзка с вашата дейност.

Промотирането.

Един от най-важните моменти от вашия конкурс — кампания е промотирането му. Начинът да направите това е чрез редовни публикации на вашата Facebook страница, създаване на събитие, канене на приятели, поставяне на банер на място достъпно за вас. Също така не пропускайте да добавите вашата игра с награди в най-добрия сайт за конкурси и томболи, по този начин ще достигнете до по-голям брой потребители.

Не забравяйте да се забавлявате, организирайки конкурса си. Не обръщайте внимание на малките несгоди във вашия начален план. В края на краищата ще се убедите, че създаването на игра с награди в социалната мрежа е прекрасен начин да доставите идеите си до по-голяма публика и да рекламирате дейността си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *