Skip to content

Препоръки за това как да удължим живота на чисто нова лаптоп батерия

Изключително неприятно е когато вършиш важна работа на своя компютър и вече сте към края в последния момент изведнъж лаптопът Ви се изключва сам, защото батерията му се е изтощила. По законите на Мърфи, разбира се, че точно докато правите нещо важно в този момент лаптоп батерията Ви ще се изтощи. Именно батерията е една от основните показатели, които правят лаптопите мобилни. Има няколко базови правила, които ако се следват правилно ще ви спестят много важни минути, че дори и час. Тези откраднати минутки биха се оказали безценни, особено ако непредвидено се случи да нямате достъп до зарядно, с което да заредите лаптопа си. Ето и няколко по-важни препоръки.

– Първо задължително намалете яркостта на дисплея си, защото това един от основните консуматори на голямо количество енергия в системата. Много бързо и лесно, без никакви усилия можете да регулирате нивото на яркостта.

– Докато ползвате лаптопа си на батерия е желателно максимално да улесните работата му като премахнете всички периферни устройства, които са включени към него като например Bluetooth, USB флашки, Ethernet адаптер, хард дискове и други.

– Другата важна препоръка е да изключите всички програми, които не използвате в момента. По този начин, ще съхраните малко повече енергия и ще можете да се възползвате максимално от нея след това.

– Ако използвате лаптопа си на батерия, за да свършите важни задачи свързани с работата ви, тогава също така е желателно да не използвате музикален плеър, които допълнително да натоварват компютъра и от там разхода на енергия да нараства.

Най-бързия и лесен начин да се справите с ограниченото време, с което разполагате докато ползвате лаптопа си на батерия е като си вземете чисто нова, с по-голям капацитет от http://bateriya-laptop.com/. Най-добре би било ако я вземете от производителя на лаптопа, само така ще сте напълно сигурни в качеството й. Но и цената и ще бъде в пъти по-висока.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *