Skip to content

Предупредителни признаци на инфаркт

Инфаркт или миокарден инфаркт са състояния на сърцето, при което сърдечния мускул е тежко увреден, поради внезапно запушване на коронарната артерия и спиране на притока на кръв и кислород към сърцето. Един малък кръвен съсирек в кръвоносния съд е достатъчен за да предизвика това опасно състояние на сърцето.

Симптоми на инфаркт при мъжете.

В много случаи, хората които получават пристъп на инфаркт, дори не знаят за това. Трябва да се има предвид, че признаците за сърдечна атака могат да бъдат различни и затова е напълно възможно, хората които са преживели веднъж това състояние, да не могат да осъзнаят, че това пак е пристъп на инфаркт. Най-често срещаните симптоми при сърдечен удар са: болки и тежест в гърдите, повишено кръвно налягане, гадене, повръщане, стомашно разстройство, обилно изпотяване, виене на свят, парене и натиск в гърдите, ускорен сърдечен ритъм, болки в челюстта, главоболие, загуба на съзнание, болки в шията и раменете и др.

Ранните признаци на инфаркт, като зъбобол, главоболие, болки в рамото, болки в гърба, врата и ръката е по-вероятно да бъдат изтълкувани погрешно или пренебрегвани. Мъжете са по-податливи на сърдечен удар отколкото жените.

Симптоми на инфаркт при жените.

Ранните симптоми на сърдечен удар при жените са следните: замаяност, болка и тежест в гръдния кош, прекомерна умора, слабост, нарушения на съня, трудно заспиване, недостиг на въздух, задух, прекалено изпотяване, болки в челюстта, корема, шията, раменете и гърба, киселини в стомаха, ускорен пулс и др.

Не забравяйте, че много от инфарктите са асимптоматични. Лек дискомфорт или болка в гърдите, могат да изчезнат след кратка почивка. Въпреки това, понякога те могат да се окажат фатални. При симптомите на сърдечна атака е необходима адекватна медицинска помощ за поставяне на навременна даиагноза на инфаркта и спешно лечение . Атипичните симптоми включват: подуване на корема, висока температура, втрисане, главоболие, кашлица, възпалено гърло и болка в тялото. Над 70% от жените изпитват подобни симптоми преди сърдечен удар. Смърт на сърдечния мускул е възможно, ако пациента не получи незабавна медицинска помощ. Симптомите могат да бъдат леки и незабележими, но състоянието на сърцето може да бъде сериозно. За това не бива да се пренебрегват ранните признаци на сърдечен инфаркт.

Можете да се запознаете подробно с характерните особености на състоянието, като посетите следната страница: 

http://problem.framar.bg/%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%BA%D1%82

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *