Skip to content

Предимства на българските плочки за баня

В нашата страна вече съществуват традиции що се касае за производството на плочки за баня. Още от времето на комунизма има заводи, които по онова време са задоволявали главно нуждите, които е имало вътрешното потребление.

Дълги години, лидер в производството на плочки за баня, бяха Kai. Като един виден пионер в тази сфера, дълго време те нямаха достойна конкуренция. Благодарение на доброто качество и добрата цена, на които произвеждат своите плочки, фирмата се реализира достойно не само на местния пазар, но и на чуждите пазари. По-ниският клас на производство на плочки беше съсредоточен към българския производител, а по-високия клас – предназначен за внос в чужбина. За да се съсредоточи една фирма в производството на по-качествена продукция обаче, не е въпрос на избор, а на възможност за сериозно инвестиране, тъй като за съответното качествено оборудване са необходими и достатъчно налични средства.

За щастие, такава инвестиция беше направена в завода край град Русе, от испанската фирма за плочки Keros. Оборудването, в което е инвестирала фирмата, е съобразено с най-новите стандарти в тази сфера и може да се похвали с това, че наистина достига най-добро качество на производство на плочки за баня. Дори по отношение на технологичното ниво, съществува твърдение, че завода в България в момента е по-добър от този в Испания. С пускането на няколко разнообразни серии на плочки за баня, и различни модели на гланциран и матиран гранитогрес, фирмата бързо успя да навлезе и на местния пазар. Все още по отношение на размерите на плочките, компанията действа по-спокойно и са се ограничили до по-лимитирано производство, като основно наблягат на плочки за баня с размер 25х50.

Разбира се, в България вече има и други сериозни производители на плочки, каквито са например Ceramix. Заводът на компанията е разположен в близост до столицата, до село Равно поле. Те разполагат с разнообразна гама от плочки за баня, като акцентират най-вече на декоративните елементи.

 

{loadposition vremetoleti}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *