Skip to content

Последвайте ни в приключението, наречено съботен пазар в Одрин

pochivka-turcia

Не е нужно да прахосате много пари за почивка в Турция, за да вникнете в нейната мистична и загадъчна атмосфера. Само на около 12 часа път, благодарение на близкото му разстояние до границите на страната ни, както и тези на съдедна Гърция, Одрин от години е изключително посещаван град от много голяма част от туристите, решили да разнообразят своята екскурзия в България.
И главната причина за тези посещения е най-вече традиционният му пазар, който отваря врати всяка събота. Важна подробност, която трябва да знаете е, че той никога не работи в петък и неделя.

От него може да се сдобиете с много изгодни и хубави стоки, без да се налага да си организирате специална почивка в Италия, където шопингът също е една от главните причини за големите посещения. Преди да ви разкажем накратко какво се предлага там, е важно да знаете и да имате предвид, че цените в почти всеки магазин се различават и поради тази причина във ваш пълен интерес ще бъде да ги разгледате всички и да прецените, а дори и да се спазарите – нещо, което е много традиционно за Турция, а според туристи, връщащи се от екскурзия в Дубай, там също.

Без съмнение, най-евтиният продукт, заради който стотици българи и чужденци се стичат всеки уидент в града е прахът за пране. Не особено известен факт е, че много курорти в Гърция пазаруват именно от там, така че ако надушите познат аромат на някоя таверна или къща, когато сте на почивка в Тасос, не се чудете откъде е, защото вече добре знаете.

Невероятно вкусно турско сирене, каквото няма да намерите дори и ако сте на екскурзия в Испания, се предлага на така наречения Син пазар. Тяхното традиционно сирене е меко на допир и буквално се топи в устата. Продат се изложени също и кори за баница, зеленчуци, маслини, бобени растения и други такива. В действителност си заслужава да отидете и дори само да пробвате, след което ще се убедите сами!

Подобни на тези, предлащаси се ако сте на почивка в Дубровник, в Одрин също може да намерите доста стилни аутлети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *