Полезните страни на уеб позвоваващи се на Flash технологиите

May 25, 2011 at 08:17

Често се среща редица големи марки като Coca Cola например да вкарват уеб дизайн, базиран на Flash технологиите,да извлекат изгода от техните предимства и изумителното представяне посредством използването на сложни анимации пред потребителите.

Flash, като средство от високо ниво за създаването на уеб дизайн за невероятни и функционални уеб сайтове се развива все повече, а това кара известните компании да го предпочитат при презентирането на своите нови продукти и услуги в интернет. Много често подобни уеб сайтове биват използвани с презентационни цели и основната цел не е да популяризират дадена марка, а само неин продукт, като отговор протичаща рекламна кампания. Flash уеб сайтовете обаче със сигурност имат своите превъзходства в няколко отношения, а те са:

 

  • Съвместимост – благодарение използването на Flash, няма нужда да се притеснявате дали вашият нов уеб сайт е с подходящ дизайн за визуализиране в в браузърите от различен вид. Няма нобходимост да се обмисляте всички отделени елементи ще се визуализират правилно при Firefox, Internet Explorer, Opera или Safari , защото създаденият с Flash уеб дизайн използва Flash Player, за да бъде показван на потребителите, инструмент широко интегриран в съвременните браузъри.
  • Много добра визия, като се използва анимация – изполвайки Flash технологията можем да създадемпо-красив и ефективен уеб сайт, който грабва окото на аудиторията, а и изглежда изключително красиво – често и различно от повечето познати уеб сайтове в интернет. Flash анимациите са основа на векторни изображения, а това прави качестото по-високона всеки един от визуалните детайли от вашия уеб сайт.
  • Интерактивност – скриптовият език даван за използване и интегриран във Flash, наречен Action Script дава всеобхватни възможности за обратна връзка с потребителите на сайта. Прилагайки технологии програмисти и уеб дизайнери създават сайтове с модерен види онлайн игри, а това като цяло кара потребителите да влизат отново.