Skip to content

Полезни съвети при отваряне на магазин за детски дрехи

При отварянето на магазин за детски и бебешки дрехи трябва да се минат няколко основни стъпки, за да бъде той успешен. Думата „успешен“ я слагаме в кавички, защото до каква степен той ще бъде печеливш е много относително докато не го отворите и не поработите поне няколко месеца.

Първата стъпка естествено е да си регистрирате фирма. Това става бързо и за няколко дни ще сте готови с нея. Втората и може би най-важна стъпка е да намерите подходящо помещение за вашия магазин за детски дрехи. Добре е да подберете място, което е оживено и има голям поток от хора, но в същото време да нямате голяма конкуренция около вас. При няколко магазина за детски дрехи ви е ясно, че оборотът ви може да е по-нисък заради стоките, които ще се предлагат и в другите магазини. Освен, че конкуренцията може да ви удари в оборота, тя може и да ви наложи цени, на които да продавате. Така една и съща детска дреха може да се продава на по-ниска цена от вашата и вие ще бъдете принудени също да намалите надценката си.

Друг важен момент при отварянето на магазин за детски дрехи е да подберете качествена стока. Това означава, че тя може да е малко по-скъпа, но за сметка на това по-качествена. Така, когато един клиент е доволен от покупките си той ще се върне пак при вас след време. Обърнете голямо внимание и на безопасността на детските дрехи, защото освен, че глобите са големи при констатирани такива, те могат да причинят много неприятности на децата, като не е изключено да се стигне дори и до смъртни случаи. При некачествената стока има големи рискове и единият от тях е да загубите безвъзвратно клиенти, които биха могли да ви носят прилична печалба. Въпреки, че тези стоки са по-евтини, когато малко по-късно се разбере, че са некачествени, ще отблъсне клиентите ви и е вероятно те да разкажат за това на свои близки и познати. Рекламата от уста на уста е най-добрата, но това важи и в този случай.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *