Skip to content

Покупка на китара онлайн – имаме ли основание за притеснения?

Интернет толкова осезаемо навлезе в живота ни, че е просто невъзможно да си представим живота без него. Отдавна сме свикнали да пазаруваме онлайн за най-различни неща – електроника, дрехи, храна и почти всичко друго. Но все още битуват предразсъдъци срещу закупуването на музикални инструменти от онлайн магазините, в частност китари. Противниците на онлайн пазаруването на китари изтъкват различни „минуси“, които, всъщност, на пръв поглед изглеждат много убедителни. Но наистина ли са основателни?

Потребителите от големите градове имат добри възможности за избор на инструмент от физически магазин, нуждаят се само от желание и малко отделено време. Но така ли стоят нещата, когато този, който иска да си купи китара, живее в малко населено място? Разбира се, че не. За такива клиенти, интернет магазините за музикални инструменти са най-удобната опция.

Разбира се, вечният въпрос дали е добре да купуваме нещо, което не сме пипнали и подържали в ръцете си, още повече пък и музикален инструмент, не спира да буни духовете. Но, съгласете се, че дори и да изпробвате вашата китара във физическия магазин, доколко бихте могли да придобиете представа за качествата й от няколко изсвирени акорда? Докато не направите поне един концерт с нея, едва ли бихте могли да твърдите дали е подходящата покупка или не.

Освен това, ако закупите китарата онлайн, имате право да върнете продукта в 14-дневен срок, без да давате никакви обяснения за решението си. А дали това би могло да се случи в друг, конвенционален магазин, особено след две седмици от покупката? През този срок ще можете да изпробвате инструмента на спокойствие и да се уверите напълно в неговите възможности, да прецените недостатъците му и да решите дали искате да го задържите или ще пробвате с някой друг модел. Е, в такъв случай, все още ли мислите, че покупката на китара онлайн е нещо, от което имате основание да се страхувате?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *