Skip to content

Подготовка на строителна площадка

Днес на всеки българин му е известно, че има криза в строителството. В последно време обаче започна да се говори за съживяване на този бранш. Банките отново започнаха да бълват реклами за жилищни кредити, сайтовете за обяви се изпълниха със строителни фирми.

В София на всяка крачка има обяви строителство или продажба на жилища, точно като преди няколко години, когато си помислихме, че страната ни започва да се оправя защото навсякъде се строеше. Дори прекалено много и някак на границата на закона, блок до блока, строеж до строежа.

В този аспект възниква и въпроса на коя строителна фирма да се доверим?

Организациите занимаващи се със строителство са достатъчно много и избора не е никак лесен. Основният критерии при избора на строителна фирма се явява качеството на строителните работи. Много фирми не предлагат пълен комплект от такива работи и използват некачествени материали за да предложат по-ниска цена. Поради тази причина не избирайте най-ниската цена.

При строителство на частен дом не гледайте цената в рекламата на дадения сайт за обяви. Тя се определя от сложността на строителните работи. Поради тази причина е безсмислено да звъните по телефона на дадената фирма защото така или иначе няма да ви кажат реалната цена. По добре да приготвите и да се опитате да реализирате проект изготвен специално за вашите нужди.

Съществуват няколко етапа на подготовка на строежа. Първо трябва да подготвите строителния участък. За целта може да използвате фирми предлагащи взривни работи. С тях ще стане много по-бързо дори и в градски условия и значително по евтино от колкото да използвате ръчен или механизиран труд.

Строителната площадка трябва да е достатъчно голяма за да предоставя удобство при работа. Подсигурете предварително ред и подходяща механизация.

 

Направете вертикална планировка на релефа от земния участък и изберете предварително места за складиране на строителните материали. От една страна да са близо, а от друга да предоставят възможност за маневриране.

Накрая не забравяйте да помислите за комуникациите, електрозахранването, водоснабдяването и канализацията, а защо не и за места за почивка на работниците.

Чак след тези малки, простички, но важни неща може да пристъпим към самото строителство.Успех на всички предприемачи в тези кризисни дни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *