Skip to content

Подарете щастие на любимите си хора

Цветя
Цветя

Днешният забързан начин на живот несъмнено ни се отразява не много добре, ставаме нервни и раздразнителни, а това от своя страна оказва влияние върху взаимоотношенията ни. За да намалим стреса, много експерти препоръчват да направим персонални промени в нашия начин на живот. Последните поведенчески изследвания показват, че природата подобрява емоционалното ни състояние. Това го знае всеки и без необходимостта от подобни научни изследвания. Всеки от нас се чувства много по- добре, когато е сред природа, независимо къде. Част от природата са цветята, на които ще обърнем повече внимание в тази статия. Чрез тях ние можем да вкараме частица от природата в дома си.

Наличието на цветя засилва чувството на удовлетвореност от живота, води до щастливи емоции, влияе положително на нашето социално поведение.

Група учени в продължение на десет месеца са изследвали връзката между цветята и удовлетвореността от живота. При изследването се наблюдава поведението на участниците и техните емоции при получаване на доставка на букет цветя. Крайните резултати показват, че цветята са естетсвен и здравословен начин за повдигане на настроението.

Цветята имат изключително голямо въздействие върху щастието на човека. При получаването на букета, всички участници са били развълнувани, положително настроени и усмихнати. Освен това са изпитвали чувство на радост и благодарност. Това се наблюдавало при всички възрастови групи.

Цветята оказват дългосрочно и положително влияние върху нашите настроения. Те ни карат да не се чувстваме толкова подтиснати и тревожни, а повече да се наслаждаваме на живота и да бъдем удовлетворени от него.

Наличието на цветя води до увеличаване на контакта с близки и приятели. Те правят интимните връзки.
Цветята помагат на възрастните хора да се справят с по- леко с предизивикателствата на остаряването, сочат новите научни изследвания.

Виждате колко много и основателни причини е да имате цветя в къщи. А доставка на цветя е един прекрасен начин да повдигнете настроението на човек, когото обичате.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *