Skip to content

Почистване на килими – 7 успешни препоръки

Имате ли килими у дома? Ако отговорът е да, то със сигурност ви се е налагало да вложите от своето време за тяхното почистване. Добрата поддръжка на вашите килими ще осигури тяхната красота и дълготрайност за дълъг период от време, като ви спести разходите по закупуването на нови такива.

Наличието на килими в българския дом има своите традиции от няколко века. Естествено през последните десетилетия тези килими еволюираха до голяма степен и днес има най-различни видове, както в зависимост от материала, от които са направени, така и самия метод на тяхното създаване. Все пак почистването е нещо, от което всички те се нуждаят, така че ето и нашите седем препоръки за почистване на килими:

1.Планирайте почистването на вашите килими. Доброто планиране, графика и разпределението на времето ще ви осигури нужната мотивация да се справите с това предизвикателство.

2.Преценете най-засегнатите части при почистването на вашите килими. Често проблемите се коренят именно в тях и след като сте се справили с петната и замърсяванията по тях, то останалата част от почистването е доста по-бърза и лесна.

3.Подгответе подходящи препарати, четки или други пособия преди да започнете почистването. Това до голяма степен бива включено в точката по планирането, но преценихме, че си струва да го подчертаем още веднъж.

4.Премахнете разсейващите елементи от обстановката, като така ще намалите времето за завършване на процеса значително. Добре е да почиствате домашните килими, докато децата не са вкъщи, за да не ви разсейват.

5.Анализирайте определени зони, в които килимите ви най-често биват цапани и вземете ефективни мерки за предотвратяване на повторни петна.

6.Ако имате възможност използвайте професионални препарати и техника, за да ускорите и подобрите цялостния процес.

7.Пуснете любимата си музика. Работата по почистване на килими винаги върви по-леко с песен на уста, която допринася за неусетното приключване на процедурата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *