Skip to content

Почистване на дворове

  • by

Ако планирате почистване на дворове, то добре е да потърсите професионална фирма. Има много причини, заради които не трябва сами да се наемате да свършите работата, една от най-съществените е, времето, което трябва да отделите. Какви са стъпките по почистване на дворове, вижте сега:

Подготовка за почистване на двора

На първо място, със сигурност се нуждаете от голямо желание да подредите нещата в двора. По този начин почистването в двора на частна къща изисква много време и големи физически усилия. И тук, дори обичайното позоваване на факта, че тази подмяна на физическата активност не помага има още куп причини. Сред водещите са: след няколко часа работа на двора ще ви боли гърбът, изгаряте на слънце или е жалко да си гледате ръце съсипани.

И, така, ако все пак сте решили сами да почистите своя двор, обърнете внимание на следните неща:

Първото нещо, което трябва да направите, е да се погрижите за себе си.

– Не работете дълго време без прекъсване, особено ако не сте свикнали с физическа активност. Починете си – в идеалния случай, след около час работа, трябва да легнете за известно време, да се отпуснете.

– Ако слънцето е по-силно, носете шапка (по възможност с козирка).

– Изберете удобни дрехи и обувки за себе си.

– Не забравяйте да използвате работни ръкавици. В магазините вече се появиха отлични опции за всякакви градинарски ръкавици. Такива са удобни и перфектно предпазват ръцете от надраскване и замърсяване.

– Запасете се предварително с чували за боклук.

Започнете да планирате почистването на двора:

Излезте на двора и преценете мащаба на работата.

Едно е, ако дворът ви е в плочки и работата се свежда до премахване на листата и подреждане на двора през пролетта след зимно-есенния период. И съвсем друго е, ако предстои безкрайна работа.

Какви боклуци най-често има в частните дворове?

– строителни материали. Като цяло това обикновено е основният източник на боклук в двора, тъй като много собственици складират с години неща като стари дъски, ръждясали ламаринени листове, фитинги и др. Отговорът на опитите да го изхвърлите често е един и същ – „Може да ви е от полза“. Теоретично, разбира се, всичко това може да бъде полезно в дребни ремонти или изграждане на различни стопански постройки. Дори, в този случай си струва да преместите цялото натрупано „богатство“ в определена зона и да изчистите останалата част от двора от боклук.

– повредени електрически уреди. Това по някаква причина също от много се заделя на двора. Такъв скрап са стари хладилници, печки и т.н.

– счупени или стари мебели. Има два аргумента в полза на съхранението. За първият е жалко, вторият – ако мебелите са разглобени, тогава техните части, дъски могат да отидат за изграждането на помощни помещения. Ако задачата не е „Изхвърлете всичко“ или няма такава възможност, тогава мебелите трябва да бъдат подредени, като наистина разгледате, какво може да се разглоби на дъски (например шкафове) и какво не е разбираемо и не е използвани в сгради по принцип – например мека мебел. И тогава това, което може да ви е полезно, трябва да бъде организирано отделно, като се помисли как ще бъде защитено от влага, а останалото отива директно до сметището.

плевели – почистване на обекта от трева. Съществуват три основни метода за борба с тревата: ръчно изкопаване (изкореняване) и изваждане на корени, постоянно косене с тример или косачка за трева, за да създадете „естествена морава“, третирайте и с хербициди. Във всеки случай, не забравяйте, че в допълнение към прибраната трева и корени, в почвата все още има много семена и плевелите, които ще поникнат, отново и отново.

– дървета. Разглеждаме критично дърветата на двора и така преценяваме, кое ще остане и кое ще бъде отстранено. Може на двора да имате дървета, които да дават плодове, а може да има и такива, които да са плододайни, но реално да не дават плод с години. Помислете добре над това, кит от всички дървета ще премахнете и кои ще останат да красят двора ви.

Източник: sofia.bg.services

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *