Skip to content

Парите РАСТАТ по дърветата

париСещате ли се за старата поговорка „Парите не растат по дърветата”? Вероятно се сещате. Знаете ли обаче, че тя не е вярна? Парите всъщност РАСТАТ по дърветата. След като прочетете тази статия съм сигурен, че ще се съгласите с мен и ще искате да засадите свое собствено дърво с пари.

Винаги правим връзка с природата когато говорим за някои от най-големите истини в живота. Това ни кара да се замислим и общо взето прави нещата по-ясни. Много често фермерите са по-наясно с тези неща, тъй като работят в симбиоза с природата. Ако да речем попитаме някой фермер: „Растат ли парите по дърветата?”, как мислите, че ще ни отговори? Най-вероятно: „Разбира се, че растат! Всяка есен жъна пари от реколтата ми.”

Защо тогава вярваме на поговорката с дървото и парите? Може би защото сме загубили пътя и сме започнали да мислим различно? Фермерът знае, че трябва да посее семената пролетта, за да събере реколтата на есен. Той знае, че растението се нуждае от слънце, вода и тор, за да поникне и да се превърне от малко семе, в растение, чиито плодове да обере и продаде. Ние обаче сме загубили това знание. Мислим си, че ако имаме дърво с пари ще можем да го ползваме всеки път когато ни скимне, забравяйки, че трябва и да полагаме грижи за него.

Това сравнение може да се свърже с почти всяка област от нашия живот. Моите интереси са в правенето на пари онлайн и в тази сфера, аналогията с дървото и парите важи с пълна сила. За да бъда по-ясен ще ви обясня как да направите от онлайн бизнеса си едно голямо и раззеленено дърво с пари.

 Стратегията е нашето семе

Тя е като семето за фермера. Без семето растението няма да притежава свое ДНК и няма да порасне в желаното растение. Ако посеете семена на пшеница, няма как да очаквате, че ще берете портокали. Без подходяща стратегия резултатите ще са, ако не лоши, то поне непредвидими.

 Знанието е нашата почва

Фермерът трябва да посее семето в подходяща почва. Ако го посее в плодородна почва шансът за успех е много по-голям, отколкото ако го посее в пясък. Без значение колко усилия ще полага за отглеждането му, то ще е обречено на провал. В онлайн бизнеса знанието е почвата. Ако не притежаваме подходящите знания, колкото и добра стратегия да имаме, ние сме обречени на провал. Ако обаче сме изчели много литература и споделен опит от хора, които са минали вече по пътя, по който сме тръгнали ние, то ние сме изградили една доста богата на знания почва, с която нашата стратегия ще пожъне успех.

Инвестираните пари са нашия тор

Без да наторява с правилния тор, фермерът няма да накара семето да поникне, или поне по желания от него начин. Ако обаче го натори семето ще поникне бързо. Нашият тор са парите, които ще инвестираме в бизнеса си. С добра стратегия, плодородна среда и парите, които ще инвестираме, паричното ни дърво ще започне да расте. Също както фермера, ние ще постигнем най-добрите резултати ако продължаваме да наливаме пари в проекта си. Те ще го накарат да расте много по-бързо.

Времето е нашето слънце

Фермерът знае, че той не може да свърши цялата работа. Той се нуждае от малко помощ от слънцето. Ако посее семена на пшеница те ще се нуждаят от слънце, за да пораснат. Фермерът разбира се не може да контролира количеството светлина, което семената ще получават, но може да използва знанията и опита си, за да посади семена на растение, съответстващо на климатичните условия на района, в който се намира полето. Времето е нашето слънце. Ние не можем да контролираме времето, но знаем, че се нуждаем от време, за да порасне нашият бизнес. Много често ставаме нетърпеливи и искаме бързи резултати. Това може да ни накара да променим факторите, върху които имаме контрол, но няма да ни доведе по-близо до целта ни. Търпение при взимането на решенията обаче ще помогне.

Управлението на проекта е нашата вода

Фермерът ще следи дали семето получава достатъчно вода. Ако времето не осигурява необходимото количество вода, то фермерът ще се заеме. В противен случай растението ще увехне. Ние също трябва да наблюдаваме нашите проекти, осигурявайки им необходимите грижи, за да се превърнат в нашето дърво с пари. Ако просто стартираме бизнеса си и след това забравим за него, той няма да се развие както ние желаем.

Вече стана ясно, че парите всъщност могат да растат по дърветата. Просто дърветата се нуждаят от постоянни грижи и внимание, за да ни снабдят с желаните от нас плодове.

{loadposition pepel}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *