Skip to content

Парфюмите на Гучи

Миришеш ми на Гучи усещам, че нещо много лошо ще се случи. Дали във фразата от песента е бил вложен смисълът и посланието, които реално парфюмите на Гучи оставят няма как да знаем. Нека разгледаме някои от парфюмите от тази дизайнерска марка.

Gucci Envy за Мъже
Това е един от тези парфюми, които още с пускането си на пазара стават моментална класика. През 1998 година е пуснато това не толкова необичайно ухание, което е доста секси. По начина, по който този парфюм изглежда бихте се обзаложили, че ще е много “зелен” и свеж. С това впечатление бихте останали и ако сте подушвали дамския вариант. Но аромата е сладникаво ориенталски.

Gucci Pour Homme
Един парфюм, който разнообразява тенденцията мъжките парфюми през първите години на 21 век да са типичните свежо-студени и ухаещи на цитрусов аромати. В течението на деня уханието остава едно и същи, като трдуно могат да бъдат разграничени съставките му. Началото му ухае на подправки, като това е доста краткотрайно. Изсъхвайки се появява дървесен аромат. Сладките ванилия и кехлибар се появяват в последствие. Това би се оказал перфектният подарък за всяка дама, която иска да ухае добре.

Gucci L’Arte di Gucci
Същността на този парфюм лесно може да бъде интерпретирана по следния начин: ако не искате да си играете и да експериментирате, а желаете просто парфюм, който да прави правилното впечатление – това е L’Arte от Gucci. Донатела Версаче е казала, че носенето на червено червило с червена ролкя е много предсказуемо. Розовото червило би било изненада и ще ви накара да погледнете два пъти. Това е парфюмът, който репрезентира червените червило с рокля. Пуснат през 1991 година шишенцето му лесно грабва вниманието. Асиметрия и злато – доста близко до самото ухание. Този парфюм на Гучи е остър, като включва зеленикави нюанси и нотки на роза. Както всеки подобен парфюм (розово chypre) в уханието става въпрос за блясък.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *