Skip to content

Оригинални или евтини авточасти да изберем

Винаги се случва така, че когато най-малко очакваме нашият автомобил има нужда от ремонт. Шофирайки на път към работа например, чувате странен шум, идващ от двигателя или ходовата част на вашият автомобил, а съвсем наскоро той е бил на ремонт. Каква може да е причината?

Обикновено когато оставите колата си в сервиз, монтьорите ви предлагат да отстранят повредата и да заменят необходимите авточасти с такива, каквито те преценят за добре. Често клиентите смятат, че това е най-доброто решение, тъй като не губят време в обикаляне по магазини за търсене на автомобилни части. Съгласявайки се обаче на предложеният ви вариант, рискувате да не знаете произходът на авточастите, нито дали са качествени. Често става така, че не разполагате с достатъчно парични средства за оригинални автомобилни части и предпочитате евтини такива.

Това обаче може да се окаже нито по-евтин, нито оптимален вариант за вас. Евтините части за автомобили имат сравнително по-кратък живот, а понякога неправилното им функциониране може да доведе до други повреди на автомобилът ви. Избирайки този вариант, вие трябва да сте наясно какво рискувате. Компромиси с резервните авточасти не трябва да се правят, освен ако не става въпрос за тези които са свързани с купето – брони, дръжки за отваряне на прозорци, стъклоповдигачи.

Когато трябва да подмените част от двигателя, спирачната система или ходовата част, не трябва в никакъв случай да си позволявате не оригинални авточасти. Това са най-важните части от вашият автомобил, отговарящи за нормалното му функциониране и задължително трябва да подходите отговорно към закупуването на нови такива. Още едно предимство е, че оригиналните авточасти ви осигуряват една по-дълга експлоатация. По-добрата им работа спомага за цялостното по-добро функциониране на автомобилът. Дори ако трябва да смените само крушките на фаровете, направете го с оригинални такива. Така няма да се налага през месец – два да подменяте изгорели такива.

Силно препоръчвам сами да си закупите необходимата част от магазин за авточасти. Така поне ще знаете за какво сте платили.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *