Skip to content

Описание на Samsung Galaxy Note 2

Говорейки за сензор за околната светлина, трябва да отбележим, че Samsung Galaxy Note II има същия сензор RGB като Galaxy S III, който е способен да открива пълния спектър от околната светлина, не само зеленият. Това води до подобрена производителност при някои видове изкуствено осветление.

Също така, Samsung са въвели нов начин за контролиране на яркостта, което ви позволява да направите фина настройка на яркостта, без да деактивирате автоматичният режим. Можете да зададете офсет, така че екрана на Galaxy Note II ще бъде малко по-ярък или по-блед от автоматично избраното ниво.

Под екрана са класически подредените бутони (хардуерен) Home, ограден от капацитивен Меню и Назад. Този план е бил използван още от първите дни на линията Galaxy и Samsung реши да не слага Android бутоните на екрана (като Google предлага), дори и на този голям екран.

Виждайки колко други производители са избрали този подход, ние трябва да кажем, че се радваме, че Samsung се придържат към своите традиций. Замяна на хардуерни бутони на екрана, би било чудесно, ако екрана се разтяга, за да използва освободеното пространство. И все пак повечето други смартфони все още имат ширки декоративни рамки, така че в крайна сметка жертват пространство на екрана, без да получават нищо в замяна.

Home бутон е много мек, но ще свикнете с това доста бързо.

Страните на Note II не предвиждат никакви изненади, звука от ляво и ключ за включване / заключване от дясно. Въпреки достатъчно свободното място тук няма бутон за камерата, което е наистина жалко.

В горната част на Samsung Galaxy Note 2 разполага с 3,5 мм аудио жак заедно с вторичния микрофон, който управлява намаляването на шума и стерео звук.

Основният микрофон е на дъното, точно срещу вторичния. MicroUSB порт и връзка за данни с компютър е MHL-съвместим, така че можете да изведете HD видео чрез HDMI адаптер или да активирате USB Host чрез друг адаптер.

Слотът за стилуса е на дъното, върха на писалката е огънат така, че да отговаря на формата на бележка II. Писалката сама по себе си не е перфектно кръгла, така че не се върти в слота, което улеснява прибирането и.

Гърба на phablet изглежда доста пуст – в него се помещава 8MP-ят обектив на камерата и LED светкавица близо до върха, високоговорителя е близо до дъното. Обективът на камерата излиза леко, така че Note II лежи върху него, когато е поставен на равна повърхност, но съдейки от оригиналния Note закаленото стъкло не е лесно да се надраска.

Задният капак е подвижен и под него ще откриете мощна 3100mAh батерия заедно с MicroSIM и слота за MicroSD карта. Слота за СИМ-картата е блокиран от батерията, но картата памет се сменя лесно. NFC антена е на задната кора, така че вие сте свободни да смените батерията, без да се губи NFC свързаност.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *