Skip to content

Опаковане в кашони при местене

Здравей! Хамалин съм и съм влюбен в моята работа. Очевидно е, че и попрището ме обича!

През различни задачи придобих голям стаж и сега когато сферата за операцията по пренасяне на товари твърде много се попривърши намирам за уместно да обрисувам с минимум реда нещо близко до тази тема – хитрините по опаковане на специфични вещи в кашони.

Кашоните за пренасяне на индивидуални обекти биват два типа: три- и петпластови. Трипластовите са изгодни като цена и не съвсем стабилни, докато петпластовите са уникално здрави и са пригодени за пренасяне на плътни и нежни артикули.

Кашоните могат да бъдат с ръкохватки и с пролуки за ръце, а може и бъдат съвсем обикновени. Възможно е да се опаковат с тиксо, а могат и да се съберат безшевно.

Опаковането на частни обекти и посуда в кашони е една и съща работа, но когато се налага да я свършите самички е необходимо да се обръща внимание на няколко лесни предписания.

Хартии, папки, книги и други тежички вещи се нареждат в малки кашони. Не зачитайки този стандарт се възпрепятства и без това сложната задача на хамалите по преместване на багажа и допълнително от това ако кашонът е натоварен, естествено е да е по-неустойчив и слаб.

Сервизи, стъкло и разнообразни по-леки вещи се подреждат в средни по размери кашони, по същия начин според предимствата биха могли да бъдат три и пет пластови. За уплътняване се слага бабъл фолио, стиропор, вестници и други.

Завивки, по-плътни дрехи, пердета и леки материали се слагат в най-обемистите по размер кашони. Смисълът е да не са твърде възтежки и да не възпрепятства дейността.

Дано упътването да ви е помогнало!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *