Skip to content

Олекотени завивки за лятото – възможно ли е

Олекотени чаршафи

Толкова много сме свикнали с олекотените завивки, че повечето от нас не се разделят от тях дори и през лятото. Въпреки високите температури, ние се чувстваме сякаш зависими от мекотата им, като търсим начин как да продължим да ги ползваме дори когато навън е над 30 градуса.

Причината се корени донякъде и в това, че много хора усещат неудобство и дискомфорт да спят само с чаршаф, а мнозина дори и не могат да се унесат в сън по този начин.

Съществуват специални олекотени завивки за лятото

Олекотени чаршафиДокато класическите олекотени завивки са предназначени за ползване през по-студените месеци от годината, в търговската мрежа се предлагат и специални модели, които са създадени за използване през летните месеци от годината (можете да разгледате предложенията на PoPijami.bg).

Обикновено, олекотените завивки, които са предназначени за ползване през лятото, са значително по-тънки, което е съвсем естествено. Независимо дали са пълни с пух, памук или с някакъв вид специални фибри, те са с много по-малка плътност и дебелина, което се прави с цел максимален комфорт по време на сън.

Летните олекотени завивки имат и други характеристики. Освен от памук, те много често се правят и от други материи, като например бамбук или лен. Това са материали, които са известни като големи проводници на топлина. По този начин човек лесно може да се избави от излишната топлина.

В търговската мрежа се предлагат и модели, чийто вътрешен пълнеж е от евкалипт или бамбук. Това подсилва още повече способността да се изхвърли излишната топлина по време на сън.

По-добро качество на живота и отличен сън

Тези материи и пълнежи, които има по-голяма проводимост и не могат да задържат топлината в себе си, позволяват на тялото да се справи по-лесно с предизвикателствата на лятната жега.

Обикновено, когато температурите навън растат, човек започва да има проблеми със съня. Причината е, че за да заспи, тялото трябва да се охлади, а горещината не ни позволява да го постигнем.

Специалните летни олекотени завивки действат по два начина. Първо, тяхната мекота предразполага към по-лесно заспиване. Вторият фактор е, че материите, от които се правят, обикновено излъчват хлад, който помага за понижаване на телесната температура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *