Skip to content

Обувките ми – моето огледало

Тъй като те покриват крака, символ на властта при жените според Фройд, обувките ни казват много за нашия път напред в живота ни.Ултра равни балеринки или високи токчета? Те декорират вашето тяло и балансират настроението ви .

Жените и обувките, това е доста история. Според най-новите изследвания, дамите имат средно по десет чифта обувки, въпреки че,  някои звезди като Селин Дион притежават повече от 3000 чифта луксозни обувки.Всеки чифт за тях е очарователен, има  своята история и отразява настроението на жената.

Защо даваме на този аксесоар такава важност, че понякога се получава така, че диктува избора на облеклото?

 Когато избираме обувки ние се фокусираме върху функционалността им, но най-важното е да ходим спокойно с красиви модели. Те не трябва да са инструментите за мъчение. Ние трябва да уважаваме краката си.

Успехът на фините обувки, носени от Кари Брадшоу, героинята от сериала Сексът и градът, подчертава как популярността на високите токчета е емблематична за съвременната жена.

С високите токчета, искаме да бъдем забелязани. Това е нашето его, което се изразява така: “Аз съм тук. Погледнете към мен. Аз не съм никой. “

Като втора кожа за краката ни, обувката ни помага да извършваме подвизи, които иначе биха били невъзможни. Ако става дума за танци, бягане, ски, скачане и  др., обувката е незаменим аспект на живота ни. Можем да живеем без кола, телевизор, компютър, CD-та и други предмети, но не можем да го направим без обувки. Има силни елементи в магическо измерение в нашето самочувствие за обувките. В много истории като Пепеляшка, често ни показват, че обувките имат силата да  променят дори и човешки съдби.Нашият външен вид и смисъл на живота ни ще се променят дълбоко, ако носим този или онзи чифт обувки.

 Изборът на обувки ни помага да се приобщим към социална класа, полова идентичност, възраст, култура и самочувствие. Те формират нашите собствени представи за красота, характер и сексапил. Обувките са много повече от основата, върху която стоим, те са основата на нашата индивидуалност. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *