Skip to content

Обичате ли да карате ски?

Ако и вие като мен обичате да карате ски, то можете да посетите някои от хубавите български курорти
Ако и вие като мен обичате да карате ски, то можете да посетите някои от хубавите български курорти

В България съществуват редица добри зимни курорти, които може да използвате, за да покарате ски или сноуборд. Лично моя фаворит е Боровец, където зимния сезон се открива някъде по средата на декември месец. Редом с възможността, да спортувате имате опцията, да наемете инструктор или да се насладите на професионалистите.

Аз избрах Боровец

Хотелите са прекрасни и само чакат вашето посещение. Вкусни гозби, музика и шоу програми са само част от забавленията на Боровец. Тук се провеждат факелни шествия изпълнявани от ски преподавателите, има фойерверки и други екстри, които не бива да пропускате.

Ако пък сте се насладили на купона в Боровец и искате да промените дестинацията, то поемете към северното подножие на Пирин планина, а именно Банско. Забавлението там не е за подценяване, а живописната природа, ще ви накара да останете максимално дълго време.

На ски в Банско

Гостите на Банско могат, да видят много известни скиори изнасящи шоу програми и състезания в тази част на страната. Местните хижи и хотели ви осигуряват всички удобства, от които имате нужда, така че остава просто, да запалите колата и да вдишате от чистия въздух на Пирина.

Наскоро в града откриха и кабинков лифт стигащ до “Бъндеришка поляна“, като цената за възрастни е 28 лева, а за студенти и ученици 25 лева. В цените на билетите е включена и задължителната планинска застраховка, която гарантира спокойствието ви.

С това обаче не се изчерпват местата за феновете на зимните спортове. Аз съм обиколила почти всички дестинации у нас и ще добавя имената на Пампорово, Чепеларе, Мальовица, Осогово и не на последно място добрата стара Витоша, която има какво да даде на скиорите.

Разбира се, ако тепърва тръгвате по родните писти не забравяйте пълната екипировка включваща подходящи дрехи, храна, лекарства, фенер и предмети от първа необходимост. Бъдете внимателни, защото планината наистина крие своите тайни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *