Skip to content

Обичайните методи за лечение на инфекция на околоносните синуси не действат?!!!

Лекарите трябва да намалят предписваните медикаменти, използвани за най-честите инфекции, до този извод стигнаха специалистите по възпаления на околоносните синуси от Фрамар. Техни публикации по темата, можете да прочетете на страниците в специализирания радел на здравния портал.

При проведени клинични проучвания се видя, че лекарствата не водят до никаква разлика, дори когато пациента е болен в продължение на повече от седем дни.

Инфекцията на синусите причинява висока температура, болка и чувствителност в лицето и запушване на носа или хрема.

Често лекарите са съветвани да предписват антибиотици, само когато техните пациенти са болни от 7 до 10 дни. Някой смятат, че тази дължина на заболяването може да се посочи като бактериална, а не като вирусна инфекция, която може да се лекува с антибиотици.

При провеждането на изследването се установява, че няма значение от колко време са се получили първите симптоми. Просто, използването на обичайните антибиотични средства не е оправдано, поради страничните ефекти, направените разходи и риска от получаване на резистентност от страна на причинителите на възпалението. Цифрите, до които се достигна са доста красноречиви – на всеки 15 лекувани пациенти с антибиотици, едва един получава реално облекчение.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *