Skip to content

Няколко нестандартни въпроса за лаптоп батерии DELL

bateriya-laptop.com

Лесно ли се инсталират новите лаптоп Dell батерии?

Да, много е лесно. Първо, уверете се, че всичките ви отворени файлове са запаметени. След това или включете адаптерът на зарядното директно към лаптопа или преминете към спящ режим. Поставете батерията на мястото и, натиснете леко докато чуете щракване. Това е всичко.

Могат ли лаптопите DELL да работят с друг модел батерии?

DELL имат строг контрол върху процеса на производство както на лаптопите така и на техните лаптоп батерии Dell, като по този начин се гарантира правилното им функциониране, ефективност и безопасност. На пазара има батерии, които имат претенциите да са съвместими с лаптопите на DELL, но самият производител не може да провери това твърдение и съответно да даде гаранции за безопасността им при използване.

Какво представляват модулните устройства при лаптоп батериите?

Това са един вид външни устройства включващи се към оптичните входове и които позволяват използването на две батерии едновременно, което позволява увеличаване на времето за използване на лаптопите.

Ако инсталирам модулно устройство дали то ще работи едновременно с моята батерия?

Не, първо модулното отделение дава електричество на лаптопа и чак след като то се изтощи се включва и лаптоп батерията ви. Това е направено за да може да разполагате с енергия, ако се наложи да откачите модулното устройство.

Какви са препоръките на DELL за съхранение на лаптоп батериите при неизползване на лаптопа за дълъг период от време?

При съхраняване в продължение на повече от 4 дни тези съвети могат да запазят живота на батерията ви:

  • Не оставяйте лаптопа включен към захранването ако няма да го използвате.

  • Лаптоп батериите трябва да се съхраняват при оптималните за тях температура, които варират между 0 и 35 градуса.

  • Батериите могат да са в лаптопа или да бъдат свалени. Заредете батериите преди да оставите лаптоп за по-дълго време със заряд между 50 и 80%. Така дори след 4 месеца ще ви е останал остатъчен заряд около 10-15%. Не зареждайте до 100% защото лаптопа ще се чувства неизползван, но и не го оставяйте без заряд, защото така се повишава налягането в батериите, което е опасно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *