Skip to content

Новият турски сериал – Златната Клетка

В новия турски сериал – Златната Клетка, който вече започна да се излъчва по българската телевизия бТВ, се говори за една неосъществима история между две семейства, все едно взети от два различни свята. На единия бряг са богатите наследници на Отоманите, които се гордеят със своето потекло и с аристократичния си произход. От другата страна е семейството на едно обикновено момче, току що излязло от затвора и неговата сестра, която се влюбва в сина на богата фамилия.

Сериалът разказва за трудните пътища на една любов, която не може да бъде осъществима. За разлика от повечето чужди продукции, Златната Клетка успява лесно да задържи и малки и големи пред екрана, в тръпнене на развръзката. Липсват изкуствени разговори, предвидимите обрати и еднотипните сюжети- всичко е изпипано до последния детайл. Ролите се играят от опитни актьори и лесно си личи, че всичко е направено по възможно най-добрия начин.

Големият шум, който се вдига около филмите от южната ни съседка не е случаен. Благодарение на голямото сходство между двете култури, турският сериал лесно може да бъде разбран от българския зрител. Сериалът е сякаш огледало на съвременния живот – интриги, ненавист и постоянно съмнение, между хората с различен материален статус. Това поражда много конфликти, които успешно да пренесени в турската сага.

Самият сюжет е много добре измислен, като се преплитат различните светове, гледните точки на младото и старо поколение, както и между класовите различния на двете семейства. В сериалът Златната Клетка големите контрасти са на лице, които придават такава динамичност на действието и карат зрителите да затаяват дъх до последния момент.

Турския сериал предлага от всичко по много – динамични действия, фрапиращи обрати, изненадващи действия, любовна драма и т.н. Като цяло точно каквото е нужно за една успешна телевизионна продукция. А като се добави и близката връзка с българския начин на живот – Златната Клетка все по-осезаемо се превръща в новия потенциал хит!

Наскоро по телевизията се върти нов турски сериал, озаглавен Пепел от Рози. Сериалът отново е с участието на Берен Саат, която привлича зрителите като магнит.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *