Skip to content

Нещата, които трябва да знаете за вашата лаптоп батерия

Знаете ли, че вашият лаптоп и неговата батерия имат чувства? Да това е така.

  • Той чувства горещина в изключително топла околна среда.

  • Чувства се претоварен, когато го използвате с изтощена батерия.

  • Чувства, че не го използвате пълноценно, когато го оставяте постоянно с напълно заредена батерия.

Той дори чувства болка, когато го оставите без достатъчно охлаждане

Това е една история за добрата среда, в която трябва да работи лаптопа. За съжаление лаптоп батерията може да започне много бързо да се изтощава, ако поддръжката и не е на ниво.

Онлайн магазин http://bateriya-laptop.com/ споделя с потребителите няколко много ценни съвета, за това как да се грижа за батериите на лаптопа, за да може да ги използват дълго време.

Охлаждане

Последното нещо, от което се нуждаете е да купувате още аксесоари след покупката на лаптоп. Най-вероятно сте чували за охлаждащата подложка за лаптоп, но тя също струва пари. Вярно е, че лаптопа се нуждае от помощ при охлаждането, особено когато го държите върху коленете си и му придавате и вашата телесна топлина. Затова ще ви разкрия един много хитър трик, като за него не трябва да влагате почти никакви пари. Нужни са ви само малко тиксо и няколко СD-та. Просто поставете дисковете под лаптопа, като се постараете да се получи равна повърхност и ги залепете. Така ще отделите лаптопа от повърхността, върху която го поставяте и ще помогнете на циркулацията на въздух под машината, тъй като може би сте забелязали че дисковете не са плътни, а са с много малки дупчици по тях. С този прост, но същевременно чудесен трик ще дадете необходимото охлаждане на вашият лаптоп и ще си спестите средства за закупуване на някой по-важни неща.

Когато топлината говори

Опитайте се да не оставяте лаптопа си на слънчеви тераси или в гореща околна среда. Да, може да ви се наложи да работите под слънчевите лъчи, но представянето на лаптопа в такъв вид околна среда не е никак полезно за вашата лаптоп батерия.

Оптимизиране

Независимо дали имате батерия за лаптоп Fujitsu, Sony, Asus, Acer, HP или друга всички те не бива да се оставят напълно заредени, когато не използвате лаптопа. Това е също толкова лошо за батерията, колкото и ако я изтощите напълно. Най-добре, когато не ползвате преносимият си компютър, батерията му да бъде заредена наполовина. Тогава тя се чувства като в своята Нирвана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *