Skip to content

Необичайните храни, които ни защитават от инфаркт на миокарда

Зелени соеви ядки

Зелената соя се счита за голям деликатес в Далечният Изток, където се използва за основно предястие в големите ресторанти. Тя е богата са соев протеин, който може да понижи нивата на триглицеридите в кръвта. Половин чаша белени соеви ядки съдържа около 10 грама холестерол-понижаващи влакна, което се равнява на четири филийки пълнозърнест хляб.

Тофу

То представлява соево сирене, от което можете да получите всички минерали за предпазване от симптомите на инфаркт, а заедно с тях и фибри, както и полиненаситени мазнини, които помагат за избягване запушването на артериите.

Съвет: Тофуто може да се яде в сурово състояние, мариновано, на скара или пържено, но без олио. Добавяйте го и към супите, за да получите соеви протеини, които ще защитават сърцето ви.

Сладки картофи

Те са здравословен заместител на обикновените картофи и са полезни за хората с висока кръвна захар. Имат нисък гликемичен индекс и така не повишават риска при диабетиците. Богати са на фибри, витамин А и ликопен, които са изключително полезни за сърцето.

Съвет: Можете да ги подправяте с канела и лимонов сок.

Повече информация за този здравословен проблем, можете да прочетете тук: 

http://problem.framar.bg/%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%BA%D1%82

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *