Skip to content

Навеси – универсална употреба


Предлаганите готови навеси са функционални и практични. Намират все нови приложения, което ги прави търсени. Изработват се от различни материали, но в последните години широко се използва поликарбонат. Могат да са преносими или стационарно поставени.

Навесите за автомобили са универсални постройки, за които почти винаги може да се намери подходящо място както на територията на вилата, така и в града в близост до дома. Автомобилът, намиращ се под навес е защитен от жарките слънчеви лъчи, от падащи дървета при голяма буря, от дъжд и сняг, и накрая, от пернати приятели, които се опитват да оставят добър спомен за себе си на колата.

Навесът за автомобил се явява разновидност на навеси за вила. В близкото минало те не излизаха извън малките удължения на къщата и имаха предимно непретенциозен вид. В момента ситуацията е коренно променена с появата на огромно количество висококачествени покривни и довършителни материали, които позволяват да се направят интересни дизайни на сенници и сенници с определен дизайн, форма, размер и правилната цветова схема.

Така започнаха да се появяват свободностоящи конструкции, функционално заместващи или дублиращи гаража. А гаражите все повече се превръщат в място за съхранение на различни градински съоръжения и други инструменти. Сравнително ниската цена, гъвкавостта на дизайна, голямото разнообразие на покривни материали, широка гама от цветове, произволни размери и необходимия дизайн правят навесите за автомобили много популярна постройка сред собствениците на вили.

В момента, може би, най-предпочитаният дизайн е метален навес от поликарбонат, който създава леко и издръжливо покритие. Обхватът на сенниците от поликарбонат е много голям, вариращ от обикновени до големи полупрозрачни сенници. Такава конструкция има висока якост, ниско тегло, отлични характеристики, висока устойчивост на влияния на околната среда и това, което е много важно – ниска цена. Тези фактори правят конструкциите от поликарбонат много универсални за използване.

Благодарение на отличните свойства на поликарбоната, като например, ниско тегло, пластичност и здравина, е лесно да се създаде покрив за навес от всякаква форма и размер. Клетъчният поликарбонат като покривен материал, има добра пропускливост на светлина, което често спестява осветлението на пространството под навеса. Поликарбонатът е идеален за изграждане на закрити паркинги в града, а на вилата – частни навеси за автомобили, които могат да се превърнат в отлично убежище от горещото слънце, дъжд, сняг и други.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *