Skip to content

Натурална козметика за лице – 5 основателни причини да я използваме

Козметика за лице

 

Коя козметика наричаме натурална?

Козметика за лице
Козметика за лице

Днес на щандовете за козметика можем да срещнем огромен брой продукти, носещи щампа ‘’Натурална козметика’’. Истината е, че много малка част от тях отговарят напълно на критериите, които трябва да покриват добрите козметични продукти, а това са най-общо:

  • Чистота на вложените компоненти
  • Пълна липса на химични добавки
  • Липса на алергени
  • Липса на синтетични стабилизатори, оцветители и аромати

Освен на тези условия, добрата натурална козметика за лице трябва да отговаря на още едно много важно условие – тя трябва да бъде създадена по технология, която запазва в пълна степен полезните свойства на вложените съставки. Добрите компании, произвеждащи натурална козметика залагат на методи, които в известна степен намаляват продуктивността, но за сметка на това могат да заявят, че наистина предлагат козметика в най-чиста форма.

Накратко, натурална е тази козметика, която използва за суровина единствено естествени съставки и то във форма, в която се намират свободно в природата. Много марки работят единствено със сертифицирани био земеделски производители, за да си гарантират, че при отглеждането на растенията и билките не са използвани пестициди и методи, водещи до замърсяване на суровините. Всичко това повишава качеството на продуктите и ги прави подходящи дори за хора със здравословни проблеми.

5 основателни причини да използваме натурална козметика за лице

№1 Не предизвиква алергични реакции

Голяма част от алергиите, с които лекарите се налага да се борят се дължат именно на козметични продукти с високо съдържание на алергени. Проблемът в този случай е, че причините за алергичния пристъп се установяват трудно, тъй като могат да бъдат разнородни – от обриви и сърбежи по цялото тяло до сериозни респираторни проблеми. За да си спестите един неприятен и опасен алергичен пристъп е добре да се насочите към натуралната козметика.

№2 Пълноценно усвояване на полезните съставки

Това, което прави един козметичен продукт добър е правилното усвояване в кожата на неговите активни компоненти. Характерно за растителните екстракти и масла е пълното им усвояване от кожата, тъй като техният състав е много по-близък до човешкия организъм. Връзката между човека и природата е доказана дори от най-скептичните в тази посока учени, а това е знак, че трябва да изберем природните съставки, когато купуваме козметика.

№3 По-висока ефективност

Натуралната козметика за лице е много по-ефективна в борбата с проблемите на кожата. Независимо дали използвате подмладяващи, избелващи, хидратиращи или почистващи продукти, имайте предвид, че тяхното полезно действие ще се прояви много по-бързо, а ефектът ще бъде значително по-дълготраен.

№4 Приятни плодови и билкови аромати

Много хора избират натурална козметика за лице и тяло именно, заради наситените плодови и билкови аромати. Уханието на един крем, лосион или почистващ гел за лице може значително да повиши неговото полезно действие, залагайки не само на физиологичното въздействие, но и на влиянието върху психиката. Учените категорично доказаха, че настроението играе важна роля за ефективността на повечето козметични или лечебни средства.

№5 Съвместимост с всички типове кожа

Всички сме чували, че няма универсален козметичен продукт, който да може да се използва от всички. Е, това със сигурност не се отнася за натуралната козметика. Поради напълно естествените си компоненти, продуктите с натурален произход могат да се използват при всички проблеми и върху всички типове кожа – мазна, суха, смесена, чувствителна, млада, застаряваща и дори детска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *