Skip to content

Най-добрите съвети за поддръжка на гаражни врати

Генерална инспекция

Поне веднъж месечно се уверете, че вашите гаражни врати се отварят гладко и безпроблемно, без никаква съпротива, треперене или силно скърцане. Ако имате електрически гаражни врати, тогава трябва да проверите всички сензори и фотоклетки. Вижте дали действат правилно и дали нещо не пречи на свързването помежду им. Преглеждайте кабелите им и внимавайте за нарушена външна обвивка или окисляване при свръзките. Ако има проблеми със пружините на гаражните врати и се налага смяната им, тогава ги сменете в комплект, а не само повредената.

Затегнете свръзките

С течение на времето и постоянната употреба е възможно болтовете и винтовете на гаражните врати да се разхлабят. На всеки шест месеца правете внимателна проверка на всеки един болт, гайка и винт и се уверете, че те са здраво стегнати. Не прекалявайте със натягането прекалено, за да не превъртите резбата. Това ще предотврати евентуална повреда и скъпо струващ ремонт.

Поддържайте вратите добре смазани

Тъй като вратите имат движещи се метални части, като панти, пружини, ролки и шайби, те трябва да бъдат смазвани периодично и за предпочитане със течна грес. Нанесете тънък слой от нея, но не го правете твърде често, тъй като това може да доведе до полепване на прах и затрудняване на движението.

Почиствайте добре вратите

Внимавайте на пода на гаража ви да няма разливи от течности, които могат да разядат гуменият шлаух, който уплътнява вратите в долната им част. Премахвайте листа, паяжини, песъчинки и мъртви насекоми от релсовите пътища. Така ще осигурите гладко и безпроблемно движение на вашите врати.

Забележка за дървените врати

Дървените гаражни секционни врати не са по-трудни за поддръжка както някой хора си мислят. Уверете се, че те са добре запечатани с лак или боя, което ще попречи на влагата и на различни паразити да ги повредят. Лакирането или боядисването е добре да се прави всяка година за да получите безпроблемно функциониране за дълги години напред.

Още за гаражните врати и тяхната поддръжка вижте на http://twins3.com/%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B8_%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8.

Ако за вас по-голям интерес представляват гаражните секционни врати погленете на http://twins3.com/%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B8_%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8/hormann/%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B8_%D1%81%D0%B5%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%BD%D0%B8_%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *