Skip to content

На Почивка с Бебе

Отиването  на екскурзия с бебе може да доведе трудности на двойки свикнали на по-весели почивки, но не се притеснявайте, положението е под контрол. Много лесно може да съобразите екскурзията си с ангажиментите около вашето малко дете, просто е нужно малко предварително планиране.

Първото, което трябва да предвидите е мястото за почивка, което да изберете според това дали има подходящи условия за гледане на бебета и малки деца. В някои курорти има специални занимални за малки деца давайки на настойниците им им повечко свободно време, за да се насладят на почивката си. Когато резервирате хотел или някакъв друг тип настаняване проверете какви условия предлагат за родители с бебета. Също така проверете дали наоколо има магазини от които да пазарувате необходимите неща за вашето детенце, ако няма такива магазини или са недостъпни, помислете за опцията да носите достатъчно от вкъщи – от памперси до бебешка храна.

Осигурете безопасност за вашето малко дете. Подсигурете се и се опитвайте да избягвате ситуации които биха ви донесли тревоги и страх. 90 % от доброто планиране на пътуването ви е да помислите и да се подготвите добре за тези нежелани ситуации. Прегледайте добре детската седалка дали е добре закрепена. Не забравяйте слънчевите си очила и шапки или защитния крем. Бебешката кожа е чувствителна и е необходимо да я предпазите от силните слънчеви лъчи. В багажа не забравяйте да добавите и лекарства, които ще са ви потрябват както на вас, така и на вашето дете. Децата лесно вдигат температура, така че бъдете подготвени, за да не провалите вашата почивка.

Следващото за което трябва да се погрижите е да си осигурите спокойствие. Няма да желаете бебето ви да плаче през цялата ваканция. Подсигурете се! Ако то има любима играчка, вземете я! Ако самото пътуване е дълго е добре детето да поспи предварително, ако не може да спи в колата по време на път.

Имайте в предвид, че когато сте на почивка режимът ви на хранене в голяма степен е зависим от менюто на местните заведения. Ако има ресторанти, които предлагат и детско меню, то това би било чудесно. Но такива заведения рядко се намират. За това бъдете подготвени, за да осигурите на детето си желаната от него храна. Ако сте на почивка предполагаща повече пътуване, информирайте се предварително за това какви заведения за хранене има по пътя ви.

И не на последно място децата имат нужда от много игра. Не оставайте детето си дълго затворено само да скучае. При почивка на море плажът е идеално място за едно дете, с толкова много пясък за копаене. Но го наблюдавайте зорко, за да не влезе само в морето.  А когато почивате на планина, винаги пускайте детето си да играе на обезопасени терени. Ако ходите на преход в гората, дръжте детето под око. Палавите деца имат навика да се губят и да причинят големи тревоги на своите родители.

В заключение когато планирате вашите почивки и ще ходите с дете, винаги планирайте почивката си внимателно, за да намалите възможностите за неприятни изненади.

{loadposition koli4ki}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *